כל התורה על רגל אחת

  • נפלתי במדרגות
    דינה | 21/01/2010 22:08

    שלום רב אני עובדת עירריה, נפלתי במדרגות של העירייה והתגלה אצלי שבר באחת החוליות של הגב ופריצת דיסק. אני מתכוננת להגיש תביעה לביטוח לאומי כל תאונת עבודה.. ברצוני לציין שבבירור בעירייה הבנתי שאין ביטוח לעובדים..כמו כן המדרגות צרות מאוד, אין מעלית. המשרד שלי בקומה השלישית ויש רק שירותים אחד בקומה הראשונה, כך שכל פעם אני צריכה לרדת במדרגות כדי לכנס לשירותים. האם יש מקום לתבוע את העירריה על רשלנות? האם יש סיכויים לתביעה ואיזה סכום כדאי לי לבקש? בנוסף רציתי לדעת אם עדיף קודם להגיש את התביעה לביטוח לאומי או לבית המשפט נגד המועצה? נאמר לי ע"י עו"ד כי קביעת הנכות של המוסד לביטוח לאומי תקפה כי היא על פי דין וגוברת על הבאות אחריה..לא הבנתי מה זאת אומרת???? אם אפשר לכוון אותי..תודה

    • כל התורה על רגל אחת
      עו"ד אחד | 22/01/2010 02:38

      התאונה התרחשה בעבודה ולכן סביר להניח שתכר כתאונת עבודה ע"י המוסד לביטוח לאומי. כל מי שמשלם ביטוח לאומי מבוטח ע"י המוסד ובכלל זה את. סכום הפיצויים לא נקבע שרירותית. הפיצוי (שואף להיות) בגובה הנזק שנגרם. המל"ל לא מפצה בגובה 100% מהנזק. את ההפרש בין גובה הנזק לבין תשלומי המל"ל תוכלי לדרוש ולתבוע מחברת ביטוח אחרת - אם את מבוטחת בכזו - בהנחה שהאירוע אכן מכוסה במסגרת הפוליסה. אם את לא מבוטחת, בד"כ אפשר לתבוע את המעביד. מדובר בתהליך ארוך ומתיש שמצריך הרבה ידע והיכרות עם המוסדות השונים, הזכויות והחוק. קשה לי לראות אדם מן היישוב עומד במשימה ללא ליווי של עו"ד. מה גם ששכר הטרחה ממילא לא ייצא מכיסך אלא מהנתבעים (כמעט תמיד). פני לייעוץ אצל עו"ד המתמחה בנזיקין וביטוח. רפואה שלמה ובהצלחה.

    • נפילה במדרגות העבודה
      עו"ד זמירו עזמי | 22/01/2010 07:54

      דינה, שלום. בהמשך לתשובת חברי עו"ד אחר. את מעלה יותר מנושא אחד בשאלתך ואני אסביר כך: לעניין תאונת עבודה, לפי חוק הביטוח הלאומי היא תאונה שקוראת לעובד תוך כדי ועקב עבודתו, וכך אני מניח שקרה איתך. לעניין הפיצויים,את צריכה לפנות בתביעה לדמי פגיעה על מנת שתקבלי את ימי האי כושר וההיעדרות מהעבודה אשר עקב הפגיעה הפסדת אותם, כך גם הוא הדבר באם יש הוצאות רפואיות מיוחדות חוץ מאלו אשר מכוסות במסגרת קו"ח וחוק ביטוח בריאות ממלכתי, תשומתל לבך שתקופת ההתיישנות לדמי פגיעה קוצרה כיום לשנה מיום התאונה !!! לעניין קביעת הנכות, שבר בחוליה ופריצת דיסק, על פניו הדבר מותיר נכות עם מוגבלויות, היות ומדובר בתאונת עבודה חוק הביטוח לאומי מאפשר לך גם לפנות אליו בעניין זה ולקבל פיצייום בגין נכות צמיתה מעבודה במידה והועדה הרפואית תקבע כן, והיום את צריכה לקבל מעל 9% כדי לקבל מענק נכות מעבודה, או מעל 19% כדי לקבל קצבה חודשית ביחס ובהתאם לשכרך עובר לתאונה, גם כאן צריך לדעת כי כל איחור נושא מעין כזה קנס פיגורים שיופחת מהמענק ו/או מהקצבה. לעניין משמעות קביעת הביטוח הלאומי, ברור שקביעותיו יפות לו, אך ניתן להשתמש בהם גם במקום אחר, וכי חברת הביטוח או ביהמ"ש נוטים לקבלם או לתן להם ערך משמעותי אך אינם מחייבים אותם או אותך אצלם, כמו ששום חוו"ד מבחוץ אשר תוצג בפני הביטוח הלאומי לא תחייב אותו כך הוא הדבר בעניין חוות דעתו כלפי האחר, וכי את או חברת הביטוח או ביהמ"ש יכולים להוסיף ולהביא חוו"ד אחרת מטעמכם. ראיות לסתור החלטת הביטוח הלאומי, זהו הסדר בעניין תיקי תאונות דרכים, כאשר המחוקק ראה לנכון להסדיר בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים ממטרה זו או אחרת, כי קביעותיו של הביטוח הלאומי מחייבות בתיק ומי שלא מרוצה מהם באפשרותו להביא ראיות ולסתור אותם, ואכן נכון קשה מאוד לסתור אותם, אך שוב, זהו הדין בנזקי תאונות דרכים ולא בנזיקין רגיל ולא בנזקי פוליסת ביטוח חיים או מנהלים למשל. לעניין רשלנות העיריה, זהו נושא שאת צריכה לבחון את נסיבותיו עם עו"ד המתמצא בתחום הנזיקין ולשטוח בפניו את כל המסכת העובדתית של המקרה, ובד בבד לשקול עימו את הסיכויים והסיכונים בתביעתך נגד רשלנות מקום העבודה שלך, על אף שמדובר במקרה לא קל כשהמדרגות לא היו רטובות ושאת מקרה אותם היטב ואת הסכנה הנשקפת מהם, וכ' וכ', יחד עם זאת לבדוק את מידת אשמך בתאונה בין אם זה במעשה ובין אם זה במחדל. לעניין תביעתך בעילת רשלנות כנגד העיריה, את תובעת כל הנזק שנגרם לך ושיגרם לך בעתיד לרבות כאב וסבל ועוגמת נפש ועזרת צד ג' וכ', ואת ההשלמה על תשלומי הביטוח הלאומי בעניין הפסדי השכר. בריאות שלמה, בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.