תביעה נגד וועד בית

  • תביעה נגד וועד הבית+דייר
    מוזס | 19/01/2010 15:02

    אני מיתגורר בבנין משותף 8 קומות 32 דיריים. אני בקומה שניה, בחזית הבנין ישנו עץ שגובהו מעל לקומה שנייה. העץ מפריעה לי חוסם את הנוף מביתי ובשעות הערב ניכנסים אלי חרקים ויתושים מהעץ ולכן החלון אצלי בחדר שינה תמיד סגור. אני מיתגורר בבנין כבר כ-10 שנים ותמיד מיתלונן על העץ , הגנן מגיע מקצץ כמה ענפים והולך. בשנתיים האחרונות ביקשתי כמה פעמים מחברי הוועד שיקצצו את העץ עד לקומה ראשונה שיאפשר לי לפתוח את החלון, הזמינו מישהו שיחתוך את העץ אך פתאום דייר מקומה שמינית איים עליהם שאם יקצצו את העץ יתבע אותם ובוטל העסקה. יש לציין שאני כבר שנים משלם וועד הבית ולא סירבתי חברי הוועד יעידו על כך. שאלותי הן: 1-האם ניתן לעשות משהו בנידון? 2-האם אני יוכל לסרב לשלם וועד הבית עכב שלא מטפלים בבעיתי? כמו כן עכשיו דורשים כסף נוסף לתיקון מעלית שאני לא מישתמש. 3- אשמח אם תפנו אותי לעורך דין שמטפל במקרים כאלה? תודה

    • תביעה נגד וועד בית
      עו"ד גיל קראוס | 19/01/2010 20:46

      ערב טוב, אם הדבר אכן מהווה מטרד מבחינתך, בהחלט אפשר ועומדת לך עילת תביעה נגד וועד הבית ואפשר ותוכל לבקש מבית המשפט שיורה לוועד הבית לגזום את העץ. נסה להתייעץ עם עורך דין בתחום המקרקעין.