דייר משנה- תביעת נזיקין

  • דייר משנה תביעת נזיקין/פציעה
    זאב | 19/01/2010 08:27

    שלום ליועץ,שלוםלקורא, ברשותי בית קרקע ולו מרתף. המרתף נבנה על-פי חוק (כולל חלוקה פנימית,שרותים,מקלחת). כניסה למרתף מתוך לובי הבית (אין הפרת חוק). מפרט הת"בע (עיריה) אינו מאפשר שימוש עיקרי במרתף (כולל אי השכרת המרתף לדייר משנה) שאלותי: באם (חס וחלילה) קורה ארוע פציעה/נזיקין לדייר המשנה, העלול אני להתבע על-ידי ביטוח-לאומי כנתבע צד-ג? החשוף אני לתביעה מצד דייר המשנה רק בשל איסורי הת"בע? האם קיים ביטוח המכסה תרחיש נורא זה? בהרבה תודות זאב

    • דייר משנה- תביעת נזיקין
      עו"ד יקי רנד | 19/01/2010 10:44

      המל"ל יוכל להגיש תביעה נגדך, רק במידה והנזק אשר ייגרם לשוכר המשנה, ייגרם בשל רשלנותך. מגורים במרתף הדירה לכשעצמם, גם אם אינם חוקיים, אין בהם רשלנות מצידך, אולם במידה ונזק אשר ייגרם, יהיה קשור בצורה כזו או אחרת למצב הבטיחותי של המרתף, הרי שאתה בהחלט מסתכן בתביעת שיפוי עתידית של המל"ל, אם חלילה יתרחש אירוע תאונתי. אגב, לא מדובר רק ביחס לשוכר המשנה, אלא לגבי כל צד ג', אשר יבקר במרתף. הפתרון לכך, רכישת ביטוח מתאים, אשר יכסה, בין היתר, סיכוני גוף לצד ג', וכן יכסה את שוכר המשנה, כמבוטח, תוך התייחסות ספציפית לקיומו של המרתף בפוליסה. באשר לתביעת השוכר נגדך, לא ברור משאלתך האם כוונתך בקונטקסט הנזיקי או במישור החוזי. בהקשר הנזיקי, התשובה זהה לתשובתי לגבי המל"ל, אין הוא יכול לתבוע אותך רק בגלל שהתב"ע אוסרת מגורים במרתף, אולם במידה ויתרחש אירוע תאונתי אשר נובע בצורה ישירה או עקיפה מהאיסור, הרי תוכל לקום לו עילת תביעה נגדך.