שכ"ט עו"ד בתאונות דרכים

  • שכר טרחת עו"ד
    שרון | 18/01/2010 20:29

    לפורום שלום שמי שרון אני נפגע תאונת דרכים (בדרך לעבודה) ויש לי שאלה בסוף המשפט כאשר יקבעו את הסכום לפיצוי האם בדרך כלל השופט קובע את הסכום פלוס הוצאות עו"ד? ואם כן איך החישוב עובד ? בתודה שרון :)

    • שכ"ט עו"ד בתאונות דרכים
      עו"ד זמירו עזמי | 19/01/2010 06:46

      שרון, שלום. שכ"ט עו"ד בתיקי פלת"ד "פיצויים לנפגעי תאונות דרכים" מוסדר בחוק, וכי על ביהמ"ש לציין זאת בכל תיק וכך אכן עושה. לעניין שיעור השכר זה מותנה באיזו שלב מסתיים התיק ולפי הסדר הבא: 8% מסכום הפיצויים הכולל בפשרה לפני הגשת תביעה, 11% בפשרה לאחר הגשת תביעה, 13% בפס"ד ועל זה יש להוסיף את המע"מ כדין. כל זאת טוב, כל עוד לא סוכם עם העו"ד על סכום גלובלי שלא מותנה בתוצאות הטיפול. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • עוד אחת
        שרון | 19/01/2010 22:21

        אבל לא הבנתי "כל עוד לא סוכם עם העו"ד על סכום גלובלי שלא מותנה בתוצאות הטיפול"

        • המשך שכ"ט עו"ד בפלת''ד
          עו"ד זמירו עזמי | 20/01/2010 06:33

          שרון, שלום. שוב, שכ"ט עו"ד בתיקי תאונות דרכים פלת''ד מוסדר בחוק והוא אמור להיגבות באחוזים מתוצאת הטיפול, מהסכום הכולל, וכמובן תלוי באיזו שלב נגמר הטיפול, בפשרה בהתכתבות, בפשרה לאחר הגשת תביעה, או שהתיק מתנהל עד תומו וניתן פס"ד, זהו הדין וזו דרך המלך כל עוד לא סוכם אחרת, קרי הצדדים שהם הלקוח והעו"ד יכולים לסטות מטבלת האחוזים שמסדיר החוק ויכולים לסכם על שכ"ט גלובאלי שאינו מותנה בתוצאות הטיפול ואף לא בשלבים מתי מסתיים הטיפול ושלא מעניין באיזו סכום יסולק התיק בסוף, הדבר דומה לתיקים אחרים שאינם פלת''ד. בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.