גרם הפרת חוזה

  • גרם הפרת חוזה
    siwi | 18/01/2010 16:41

    מזה מספר שנים אני מתגוררת בשכירות בדירת שותפים. בחודשים האחרונים עלו היחסים עם השותפה על שרטון. נעשו מצידי נסיונות לתיקון היחסים, ללא הצלחה. השותפה גמלה בדעתה להוציא אותי מהדירה (בה התגוררתי לפניה כמה שנים)... לשם כך הפכה את החיים בדירה לבלתי נסבלים בצורה קיצונית (מוסיקה גבוהה בשעות בהם אני ישנה או לומדת, הכנסת רהיטים וחיות מחמד מהרחוב ללא אישורי, איסוף מצבורי אשפה בחללים המשותפים ועוד) לא הופרה מבחינתה שום חובה חוזית לבעל הבית. אחרי כשלון במבחן באוניברסיטה שנבע מחוסר היכולת ללמוד בבית בשל התנהגותה - הבנתי שאין מנוס מלעזוב את הדירה באמצע תקופת המבחנים העמוסה. בחוזה הדירה עליי למצוא מחליף המוסכם על ידי בעל הבית במידה ואני עוזבת באמצע החוזה. אך גם לעזוב בשקט היא לא מאפשרת לי, כל מי שמעוניין בדירה מעוניין לפגוש את השותפה איתה הוא עומד לגור, ובאופן עקבי היא מטרפדת את המפגשים עם השותפים הפוטנציאלים למרות שהיא מקבלת עליהם הודעות מראש... אין באפשרותי לצאת מהדירה ולשלם במקביל עבור שתי דירות, אני סטודנטית. מעבר לדירה בלי מציאת מחליף היא הפרת חוזה. אך גם השארות בדירה היא בעייתית... וזה מלבד העובדה שאני נאלצת לשלם עבור הוצאות הכרוכות במעבר דירה...מכסף שגם אין לי. מה ניתן לעשות בנידון ? האם אני יכולה להפר את החוזה לאור הנסיבות ולתבוע אותה בגין הפרת חוזה שלא כדין?...ובגין חלוקה בהוצאות מעבר הדירה הלא צפויות שאני נאלצת לבצע?

    • גרם הפרת חוזה
      עו"ד גיל קראוס | 19/01/2010 20:42

      ערב טוב, הנושא הוא בעייתי. אכן ישנו מושג שנקרא גרם הפרת חוזה ואז תוכלי לטעון שהיא גרמה לך להפר את ההסכם, אבל עדיין את תהיי חשופה לתביעה מצד המשכיר ותצטרכי להוכיח במהלך התביעה שהוא ינקוט נגדך שהיא זו שגרמה לך להפר את ההסכם. אני מציע לך ראשית לנסות ולתעד עד כמה שניתן את התנהגותה. אולי גם מכתב רשמי מעורך דין יסייע בעניין.