תאונת עבודה/דרכים

  • תאונת דרכים או עבודה?
    שיר | 05/01/2010 20:52

    שלום, היום בבוקר אבי הסיעני למקום עבודתי, האוטו עצר בפתח המקום. בזמן שרגל אחת היתה בחוץ והאחרת בפנים נכנס ברכבנו רכב אחר מאחור בעוצמה. ללא שליטה עפתי קדימה ונחבלתי. ניגשתי עם אבי למיון והתברר כי נחבלתי חבלות יבשות בחלקים שונים בגוף. שאלתי היא האם זו נקראת תאונה עבודה? ובמקרה כזה את מיל עליי לתבוע? את הנהג? חב' הביטוח שלו? את בעל מקום העבודה שלי? או את חב' הביטוח שלו? ושנית האם ניתן להגיש תביעה לבהמש לתביעות קטנות במקרה כזה? ומה עליי לצרף ? תודה רבה :)

    • תאונת עבודה/דרכים
      עו"ד זמירו עזמי | 06/01/2010 05:44

      שיר, שלום ובוקר טוב. המקרה שאתה מתאר על פניו מדובר בתאונת דרכים/עבודה, היות ותאונת עבודה היא זו גם שקוראת לעובד בדרכו לעבודה וחזרה ממינה, וכך אני מבין שקרה איתך. לכן עליך לתבוע את הביטוח הלאומי בגין ימי האי כושר וההיעדרות מהעבודה, ואילו בגין הכאב והסבל וההפרש של אובדן ההשתכרות שהביטוח הלאומי משלם ממינו 75% בערך, אתה תובע מחברת הביטוח של החובה ברכב אשר נסעת בו עם אביך, כך גם לגבי ההוצאות הרפואיות והתרופות שאינם מכוסים בסל הבריאות ולגבי הנסיעות וכד' וכאשר לא קיבלת בגינם החזר כלשהוא מהביטוח הלאומי. אגב, עדיין צריך לבחון את התאונה ונסיבותיה ומידת מעורבותו של הרכב השני בתאונה שמא תהיה התחשבנות מסוימת בין שני ביטוחי החובה של הרכבים, כי אתה מספר שהיית עם רגל אחד בפנים ורגל שניה בחוץ, האם רכב מונע או דומם, האם הרכב הספיק לחונות או היה בחניה, האם החניה הייתה כדין או שלא כדין, האם הרכב תרם להתרחשות התאונה או רק היה בגדר זירה לאירוע, כל זה תצטרך לבחון ולהתייעץ עם עו"ד המתמצה בתחום, זאת על אף שאינך קשור ליחס החבות או ההתחשבנות בין שני כלי הרכב באם יהיה קשר כזה, ושלפחות טוב לדעת למה הטיפול בפנייתך לחברת הביטוח יארך מהרגיל אולי. # בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

      • האם ניתן לתבוע בבהמש שלום או בתביעות קטנות?
        שיר | 06/01/2010 17:16

        האם אני מחוייב לבהמש מסויים או שניתן בבהמש לת' קטנות

        • הגשת תביעת פיצויים לנפגעי תאונת דרכים
          עו"ד זמירו עזמי | 07/01/2010 20:54

          שיר, שלום וערב טוב. תביעת פיצויים לנפגעי תאונות דרכים מגישים לבימ"ש שלום או מחוזי, בכל בתי המשפט ברחבי הארץ שתרצה, ולא בבימ"ש לתביעות קטנות. כמובן במקרה שלך יכולים להגיש את התביעה לבימ"ש שלום, ואילו במקרים עם הנזקים הכבידים יכולים להגיש את התביעה כבר על ההתחלה לבימ"ש מחוזי. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.