פריצה לדואר האלקטרוני

  • פריצה לדואר אישי בוואלה! ולפייסבוק כאחד
    דוד | 04/01/2010 20:07

    שלום חברים יקריםפרצו לי למייל האישי במערכת וואלה! ולפייסבוקהאדם אשר פרץ לי למערכות הנ"ל משתמש לי בהם באופן קבוע, מדבר עם חברים (יש לי תצלומי מסך) + אולי אפילו משמיץ אותי וכמובן הכי גרוע חדר לפרטיות שלי במייל הפרטי שליהיום הגשתי תלונה במשטרה.רציתי לדעת קצת יותר בהיבט המשפטי, האם יש עילה לתביעה בנושא? כמו כן האם כדאית התביעה?כמו כן הפנו אותי מפורום פלילים אל הפורום הזה, על מנת לקבל מידע יותר קונקרטי לגבי תביעה, אם בכלל כדאי וכו'תודה מראש למי שעונה!דוד

    • פריצה לדואר האלקטרוני
      עו"ד גיל קראוס | 05/01/2010 16:17

      דוד שלום, על פניו, וודאי כי פריצה לדואר האישי שלך מהווה עילת תביעה בגין פגיעה בפרטיות, התחזות ועוולות נוספות. הדברים נכונים שבעתיים אם מדובר בהפכשת שמך, דבר שמקנה לך עילת תביעה גם מכוח חוק איסור לשון הרע. אם חקירת המשטרה לא תצליח לאתר את המתחזה, תוכל לנסות ולפנות לספקית שירותי האינטרנט בבקשה לחשוף את זהותו.