ניתן לחתום בקונסוליה הישראלית במקום בו את נמצאת

  • חתימה על מסמכים בפני עו''ד
    Alexandra | 04/01/2010 11:13

    לפני 2.5 שנים עברתי תאונת דרכים. כיום התיק שלי מטופל בידי עו''ד. בשלב הנוכחי הגשנו תביעה לבית משפט כנגד חברת הביטוח . כרגע הנני נמצאת בחו''ל. העו''ד טוען כי ישנם מסמכים שהנני חייבת לחתום עליהם בפניו. האם ניתן באיזשהו אופן לחתום על מסמכים אלו מחו''ל ? חברת הביטוח הגישה כתב הגנה והתנגדות למינוי מומחה . מהם שלבי התפתחות התהליך החל מנקודה זו? עד כמה נוכחותי הרצופה בארץ הכרחית?

    • ניתן לחתום בקונסוליה הישראלית במקום בו את נמצאת  לת
      צעיר | 05/01/2010 14:42

    • ניהול הליך בתיק תאונת דרכים
      עו"ד גיל קראוס | 05/01/2010 16:00

      צהריים טובים, אם מדובר במסמכים שאמורים להיות מאומתים, תוכלי לחתום על מסמכים אלו בפני הקונסול הישראלי במדינה בה את נמצאת. קשה לעיתים לנהל הליך משפטי בשלט רחוק. אם ימונה לך מומחה רפואי, תצטרכי להגיע לישראל בכדי להיבדק על ידו. בנוסף, גם בשלב ההוכחות אם התביעה תגיעה לכך תצטרכי להגיע לישראל.

      • באותו עניין-נפגעי פעולות איבה
        אורי | 05/01/2010 17:52

        שלום רב!ידידתי נפגעה במהלך ביקורה בארץ מקאסם.היא פנתה לעו"ד בכדי לתבוע פיצויים בגין הנזקים שנגרמו לה,כרגע משחזרה לארץ מולדתה העו"ד טוען שביטוח לאומי לא מאשר את התביעה ולחילופין  טוען שהיא תצטרך להגיע לארץ בכדי להיבחן ע"י וועדה רפואית- היא מצידה איננה יכולה להגיע ארצה מסיבות כלכליות.הייתכן שתביעתה תיגנז משום שאיננה יכולה לבוא ארצה? אין אפשרות לערוך לה וועדה רפואית במקום הימצאה?

        • נפגעי פעולות איבה
          עו"ד גיל קראוס | 05/01/2010 18:49

          ערב טוב, בהחלט לא. מי שמגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי אמור להתייצב לוועדה רפואית אשר היא הסמכות היחידה לקבוע את הנכות שנותרה לאותו תובע בעקבות האירוע. וועדות רפואיות מתקיימות אך ורק בסניפי המוסד לביטוח לאומי.