הוכחת סביבה רעליה במקום העבודה

  • קשר סיבתי
    א.מ | 03/01/2010 02:56

    שאלה.. אם עבדתי במקום כלשהו ויש חשד לרמת רעלים כימית במקום אך לא נעשתה מצד ההנהלה בדיקה מקיפה בנושא. הדבר היחיד שנבדק הוא רמת פחמן דו חמצי גבוהה שיכולה לעודד מחלות באם אכן נמצאים רעלנים... מקום העבודה מסרב לעשות בדיקה האם יש אפשרות להוכיח קשר סיבתי לאור העובדה ש5 עובדים במקום חלו - למרות שלא נערכה בדיקה מצד ההנהלה והכחו כי קיימים רעלנים? אשמח לתשובה!!!

    • הוכחת סביבה רעליה במקום העבודה
      עו"ד יקי רנד | 03/01/2010 09:43

      תחלואה חריגה במקום עבודה, מהווה בהחלט אינדיקציה לסיכון בריאותי חריג, אולם כמובן שכדי להוכיח קשר סיבתי לא די בכך, ויש לבדוק הנושא בצורה יסודית ומקצועית. במידה ומקום העבודה מסרב לבצע בדיקת רעלים, ניתן לפנות לאגף הפיקוח על העבודה, הפועל במסגרת משרד התעשייה המסחר והתעסוקה, לדווח לו על חשדכם בדבר סביבה רעילה, ולבקש כי ייכנס לתמונה. אגף הפיקוח מוסמך לבצע כל הבדיקות הדרושות במקום העבודה, על מנת לבחון קיומו של גורם סיכון לעובדים. ניתן יהיה לעשות שימוש בממצאיו, במסגרת הליך משפטי בעתיד, גם לצורך הוכחת קשר סיבתי.