מטרד מפליטת עשן

  • תנור עצים שמסריח את השכונה
    אלי | 02/01/2010 23:59

    שלום.אני גר ביישוב קהילתי שנמצא בשומרון.לכבוד החורף הבא עלינו לטובה החליטו שכני לבנות תנור עצים חדש במקום אמצעי החימום הקודם שלהם(כנראה משום שהחימום יוצא יותר זול כך, אך אני לא חושב שזה רלוונטי).הבעיה היא שהתנור החדש מסריח את כל השכונה.מלבד אי הנוחות הכללית של נשימת עשן במקום אוויר הרים צלול כיין,אני חושש שישנה סכנה בריאותית בכך שכל חורף נצטרך לנשום עשן.אולי גם הכביסה שתולים בחוץ תסריח לה.רציתי לשאול אם ישנו חוק שבפירוש אוסר עליהם לפעול כך ואם יש משהו לעשות בנידון.מומלץ לפתוח בהליך משפטי כלשהוא?תודה מראש ושבוע טוב.

    • מטרד מפליטת עשן
      עו"ד יקי רנד | 03/01/2010 09:30

      הזכות לאויר נקי הנה זכות חרותה עלי ספר, וקיימת סדרה של חוקים המעגנים זכות זו, וביניהם, חוק אוויר נקי, חוק למניעת מפגעים, והתקנות אשר הותקנו מכוחו, וזוהי רשימה חלקית. בנוסף, ניתן לתקוף הענין על בסיס עוולת "מטרד ליחיד", לפיה, ניתן לדרוש הסרת מטרד כאשר הוא גורם לפגיעה בשימוש סביר במקרקעין. במידה ופליטת העשן גורמת לך לסבל, תוכלי לפנות למשרד לאיכות הסביבה, אשר מפעיל פקחים אשר תפקידם לאכוף, בין היתר, פליטות מזהמות וחריגות. כמו כן, הרשות המקומית, אף היא צד לענין, ובהחלט יתכן ותוכלי לפנות אף אליה, על מנת שפקחים מטעמה יבחנו את המפגע ובמידת הצורך יפעלו להסרתו. במידה והרשויות לא יועילו, ניתן לנקוט בהליכים משפטיים, אולם ראשית יש למצות המתווה המוצע.

      • תודה רבה
        אלי | 03/01/2010 12:02

        תודה רבה ויום טוב!