נכות תפקודית ורפואית

  • נכות תפקודית נפשית
    אשקר | 31/12/2009 06:08

    נקבעה נכות נפשית לנפגע ראש עקב ת"ד בשיעור של 30 אחוז, הנפגע הוא נער עדיין, האם הנכות התפקודית במקרים של "נכות נפשית" ככלל עוברת את הנכות הרפואית ומשליכה על בעיות תפקודיות יותר מנכויות שגרתיות אחרות כמו אורטופדית, נוירולוגית וכד'. ובכמה נהוג שנכות זו תעבור את הרפואית במקרה שלנו שמדובר ב 30 אחוז ובנער ועקב פגיעת ראש של ממש ? אני לא מצפה לתשובה מדוייקת אבל בערך. תודה.

    • נכות תפקודית ורפואית
      עו"ד גיל קראוס | 31/12/2009 16:18

      אשקר צהריים טובים, הנכות התפקודית נקבעת בסופו של דבר בהתאם לנסיבות כל מקרה ומקרה לגופו וקביעתה קשה ומורכבת. לא ניתן לומר באופן גורף שבכל נזק נפשי הנכות התפקודית גבוהה מנכות רפואית, וודאי כי לא ניתן לקבוע מהו שיעור הנכות התפקודית אלא שוב יש לבדוק כל מקרה ומקרה ונסיבותיו הוא. תלוי גם בגין מה נקבעה נכות נפשית.