נזקי רטיבות

  • נזקי רטיבות
    מיכאל שביט | 23/12/2009 10:35

    רציתי לדעת מה קורה במקרה שהרטיבות תוקנה אבל זה לא מספק את השכן. במקרה שלי עקב תקלה שאני עשיתי נגרם לשכן רטיבות חלקית בתיקרה ועם היודע הדבר תוקנה התקלה ואין יותר רטיבות אולם נשאר כתם שאני מוכן לפעול לתיקונו אולם השכן דורש ממני להרים את כל הריצוף ולהחליף את החול הרטוב. משא ומתן מול השכן לא ניתן לבצע. שאלתי : האם אני חייב להרים את הריצוף או שהיות שהבעיה למעשה נפתרה יש לחכות להתייבשות ואז לתקן את הנזק אצל השכן.

    • נזקי רטיבות
      עו"ד גיל קראוס | 24/12/2009 15:42

      מיכאל שלום, אתה אמור לשאת בתוצאות הנזק - אם תיקון מקומי כפי שתיארת פותר את הבעיה, אתה לא אמור לספק לשכן שיפוץ כללי של הדירה. יחד עם זאת, אם אכן חדרו מים מתחת לריצוף ונגרם נזק לריצוף או למצע החול מתחת, אז זה ייחשב כחלק מהנזק שנגרם. אם יש ויכוח, אולי כדאי להזמין מהנדס שיבדוק את העניין ויקבע אילו פעולות צריך עוד לבצע, אם בכלל.