פוליסת ביטוח תלמידים

  • תאונות תלמידים
    לי | 10/12/2009 09:55

    מה המשמעות בפוליסה תאונות אישיות תלמידים, מדובר בתלמיד שנפגע בגן יומיים לפני חופש גדול וקיבל חופשת מחלה במשך חודש ימים.. האם חברת הביטוח תפצה אותו גם אם לא נעדר מימי לימודים /גן בפועל?

    • פוליסת ביטוח תלמידים
      עו"ד גיל קראוס | 10/12/2009 16:07

      לי שלום, פוליסת ביטוח תלמידים מכסה נזקים שנגרמו לכל תלמיד במדינת ישראל, גם אם הנזק לא אירע בתחומי בית הספר. הפוליסה מפצה בעיקר עבור היעדרות ממושכת בפועל, הוצאות רפואיות ונכות לצמיתות. במידה ולא הייתה היעדרות בפועל מבית הספר, נראה כי לא תהיה זכאות לפיצוי מכוח הפוליסה.

      • פוליסת ביטוח תלמידים בחופש הגדול
        עו"ד זמירו עזמי | 10/12/2009 21:08

        לי, שלום וערב טוב. פוליסת ביטוח תלמידים, הינה פוליסה קולקטיבית אשר מבטחת את תלמידי בתי הספר והגנים בארץ שחל עליהם חוק חינוך חובה התש"ט, מפני תאונות אישיות ומוות חס ושלום אשר חשופים להם במשך 24 שעות ביממה בין אם התאונה קרתה בתוך כותלי ביה"ס ובין אם מחוצה לו, כמובן הכל בכפוף לתנאים ולסייגים ולחריגים של הפוליסה. כך שהפוליסה מפצה בסכומים נקובים מראש בגין נכות מלאה או חלקית בין אם זה באופן זמני או חלקי ולרבות בגין ימי היעדרות מביה"ס (שזה למעשה נכות זמנית) ומקרה מוות חס ושלום. ולעניין שאלתך אכן הפוליסה מפצה את התלמיד אשר נפגע וגלשה תקופת האי כושר שלו (נכות זמנית) לתוך החופש הגדול, ובלבד שהתלמיד ימציא למבטחת אישור רפואי מהמומחה אשר מתמחה בתחום הפגיעה שהינו מרותק למיטה בתקופה ז, וכי אילו היו מתקיימים לימודים סדירים היה עליו להיעדר מהמוסד החינוכי אשר לומד בו. בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.