נזק רפואי ונפשי בת"ד

  • נזק
    נחום | 09/12/2009 20:26

    שלום,, האם כשתובעים חברת ביטוח (תאונת דרכים עם אופנוע) בנכות של נזק נפשי הם יכולים לטעון שהדיכאון נובע גם מסיבות אישיות ולא רק מהתאונה בהתחשב בחקירת חייו האישים של התובע וחשיפת פרטים שהם עלולים להיות הגורם לדיכאון שלו ולא התאונה? (למרות שהדיכאון התחיל לאחר התאונה) ? תודה

    • נזק רפואי ונפשי בת"ד
      עו"ד זמירו עזמי | 10/12/2009 07:23

      נחום שלום, עניין הנזק הרפואי והנפשי בתאונות הדרכים מוסדר בחוק הפלת"ד ותקנותיו. כך גם, עניין קביעת הנכות הרפואית ומידתה לרבות הקשר הסיבתי לתאונה, זה מעניינו של המומחה הרפואי אשר ימונה בתיק ע"י ביהמ"ש, וכי לאחר קבלת חווה"ד של המומחה בתיק,יהיה ניתן לפנות אליו בשאלות הבהרה, ולזמנו לביהמ"ש לחקירה על חוו"ד ותשובותיו במידת הצורך. בהצלחה. עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

    • קביעת נכות נפשית
      עו"ד גיל קראוס | 10/12/2009 16:05

      נחום שלום, כאשר מוגשת תביעה, חברת הביטוח מזמינה בין היתר את כל התיק הרפואי של הנפגע מאז ומעולם כך שבמידה ויש תלונות בעבר בתחום הנפשי, חברת הביטוח תהיה מודעת אליהן. כל המסמכים הללו נשלחים למומחה הרפואי שממונה ואשר בסופו של דבר, על סמך המסמכים הקודמים ואלו הקשורים לתאונה ועל סמך בדיקתו, קובע את נכותו הסופית של הנפגע. בהחלט יכול להיות מצב שחלק מן הנכות תיוחס למצב הקודם לפני התאונה, הכל בהתאם לנסיבות המקרה.