פציעה בראש

  • תאונת אופנוע
    איגור | 02/12/2009 21:15

    שלום, עשיתי תאונת אופנוע ונפצעתי בראש. הלכתי לכמה רופאים אך כל רופא איבחן שאני סובל ממשהו אחר. מה קורה בתביעת הפיצויים כשאני טוען לנזק ואין לי אבחנה מדוייקת? הרי אם אקבל פיצוייים על פי אבחנה א' אז הפיצוי אמור להיות גדול יותר מהפיצוי באם אני סובל מאבחנה ב'? מה עושים בקשר לזה? האם המומחה הרפואי מבית המשפט מחליט איזה מבין האבחנות יש לי? תודה

    • פציעה בראש
      עו"ד אסף אליה | 03/12/2009 09:43

      אכן פציעה בראש מקיפה בדרך כלל מספר תחומים רפואיים (למשל אורטופדית, נוירולוגית ופסיכולוגית ועוד). בתביעה על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים אינך יכול להביא חוות דעת מטעמך, אלא עליך לבקש מינוי מומחים רפואיים מטעם בית המשפט. עורך דינך צריך לבחון היטב את המסמכים הרפואיים שברשותך עד עתה ולשקול אילו מומחים רפואיים לבקש. בשלב הזה אין צורך בראיות מכריעות אלא רק ראשית ראיה לקיומו של נזק בתחום המבוקש. אם בית המשפט ימנה מספר מומחים כל אחד מהם יתן את חוות דעתו באשר לנכות הקבועה שנגרמה לך כתוצאה מהתאונה. הנכות שתיקבע על ידי בית המשפט (ובהנחה שקיבל את עמדת המומחים) תהיה שיקלול של כל הנכויות שנקבעו (שהרי לא יכולה להיות נכות של יותר ממאה אחוזים). מקווה שהבהרתי קצת. שאל את עורך הדין שלך, מתפקידו להסביר לך את הדברים האלו. בהצלחה ורפואה שלמה עו"ד אסף אליה

    • תאונת אופנוע
      עו"ד זמירו עזמי | 03/12/2009 09:47

      איגור שלום, לפי דבריך מדובר בת"ד, הנושא הרפואי וקביעת הנכות מוסדר בחוק הפלת"ד ותקנותיו, כאשר מומחה ביהמ"ש הוא זה שיקבע את האבחנה שאתה סובל ממנה ויעריך את הנכות ומידתה והקשר הסיבתי לתאונה. החלמה מהירה ובהצלחה. לקריאה נוספת: תאונת אופנוע

    • תאונת אופנוע
      עו"ד גיל קראוס | 03/12/2009 14:52

      איגור שלום, בהמשך לתשובות המקיפות אשר ניתנו לך בפורום, אכן בשורה התחתונה מי שיקבע את גובה נכותך והאבחנה הרפואית הוא המומחה מטעם בית המשפט. אם ישנה טענה שהמומחה טועה באבחנה, ניתן בשלב מאוחר יותר לחקור אותו בחקירה נגדית בבי תהמשפט ולעמת אותו עם המסמכים והממצאים הרלוונטיים. תתייעץ בעניין עם עורך דין בתחום הנזיקיו.