שאלת המשך

  • ל עו"ד גיל קראוס
    מאיה | 29/11/2009 23:45

    שוב שלום, מקווה שזו תהיה הפעם האחרונה ולא אצטרך להטרידך שוב. בקשר לתלונה על שופט, איך אוכל אני (או כל מי שמגיש תלונה על שופט) להיות בטוחה כי לתלונה זו יתייחסו ברצינות?. ברור כי מי שמקבלים את התלונה לידיהם נמנים על אותה "קליקה" של השופטים ואני רק יכולה להניח שזה כמו במצבים שאיש מקצוע צריך להעיד נגד קולגה שלו (כמו במקרים של רשלנות רפואית), שבהם אף אחד לא רוצה לומר משהו רע על חברו או לעשות באופן כזה או אחר משהו שיזיק לו. כפי שכתבת, החומר ייבדק ויועבר לתגובתו של השופט. מה קורה אם השופט יכחיש (ורוב הסיכויים שזה מה שיקרה הרי) מכל וכל את האשמות נגדו?, האם במקרה כזה הכל ייסגר ויראו בשופט את מי שאומר את האמת ואותנו כשקרנים שיצאו לא מרוצים ורק מבקשים להתנקם או שהעניין ימשיך להיבדק?. האם בכלל קיים סיכוי שתלונה נגד שופט תמצא "מוצדקת" ואם כן מה יקרה איתנו אז?. תודה על העזרה מאיה

    • שאלת המשך
      מאיה | 30/11/2009 10:06

      כמה זמן ניתן לחכות עד להגשת התלונה. האם לצורך כך נזדקק לפרוטוקולים?. לא קיבלנו אותם עדיין בשל שביתת הקלדניות.האם בכלל נקבל אותם במצב הקיים? תודה מאיה

      • תלונה נגד שופט
        עו"ד גיל קראוס | 30/11/2009 14:45

        מאיה צהריים טובים, הרגשתך איננה נכונה בהכרח. נציב קבילות השופטים בודק את התלונות נגד השופטים לעומק ובמידה ויש צדק בתלונה עשויים להינקט הליכים משמעתיים כאלו ואחרים נגד השופט. במקרה שלך זה כנראה לא יסייע לכם מבחינה כלכלית כי התביעה כבר הסתיימה אך לפחות תוכלי לדעת שהתלונה נגד השופט נבדקה לעומק. לא חייבים להגיש את התלונה באופן מיידי וניתן להמתין מעט. אם לדעתך הפרוטוקולים חשובים לצורך הגשת התלונה - המתיני להם. אינני יודע האם נוהל פרוטוקול, בכל מקרה נסי אולי להיכנס לאינטרנט להוציא את הפרוטוקול או לחלופין גשי לבית המשפט במידה ולא תקבלי את הפרוטוקול בתקופה הקרובה.