תאונה בגן

  • שבר באף מנפילה בגן של בני
    ענבל | 29/11/2009 18:08

    בני בגן ילדים פרטי נפל נפילה רצינית (עד עכשיו הסייעת בעצמה לא יודעת להגיד לי איך זה קרה). עשיתי לו צילום ויש לו שבר באף. כרגע אני מעוניינת לתבוע את הביטוח של הגן. השאלה היא מאיפה מתחילים? האם שווה לקחת עו"ד אם הסכום לא גבוה?? ובכלל מה הסכום שאני אמורה לדרוש כפיצוי כולל עוגמת נפש?

    • תאונה בגן
      עו"ד יקי רנד | 29/11/2009 19:11

      במקרה של אירוע תאונתי בגן, קיימים שני מסלולי תביעה. האחד, כנגד ביטוח התלמידים, והשני, כנגד בעלת הגן/הגננת, אשר בדרך כלל מבוטחת בביטוח מקצועי. הפיצוי המתקבל מביטוח התלמידים הנו מוגבל, ומכסה נכות בלבד, הוצאות אשפוז, ימי מחלה וכיו"ב, וגם זה ע"פ תעריף מוגבל הקבוע בפוליסה. במידה וקיימת רשלנות מצד הגן, ניתן לתבוע את הגן ואת חברת הביטוח שלו, ובמקרה כזה הפיצוי צפוי להיות גבוה יותר, שכן ניתן לתבוע גם בגין כאב וסבל ( עוגמת נפש ). מומלץ להיעזר בעו"ד כבר בשלב זה.

      • תאונה בגן
        שאול | 29/11/2009 22:07

        למען הסר ספק, ביטוח תאונות אישיות תלמידים חל רק על תלמיד, כהגדרתו בחוק חינוך חובה חינם, דהיינו שגילו מעל ל 36 חודש, והוא רשום במע' החינוך הרשותית. פעוטות מתחת לגיל חינול חובה, לא חלה לגביהם החובה לבטח בביטוח תלמידים, שכן החוק לא חל עליהם.