החרגת אחריות בגין אלרגיות

  • אלרגיות
    רונה | 26/11/2009 16:20

    בני אלרגי לשומשום. הוא לומד במעון פרטי-ציבורי. בתחילת השנה חתמתי על הסכם סטנדרטי והודעתי כי בני אלרגי. בעקבות האלרגיה, ביקשו ממנו (עכשיו, מס' חודשים לאחר תחילת השנה) לחתום על הסכם חד צדדי כי האחריות על בני, בעקבות האלרגיה (להלן המגבלה), בהיותו במעון על אחריותינו (ההורים) בלבד ואין למעון או לכל גורם אחר אחריות בקשר לטיפול בילד בהקשר ל"מגבלה". בחתימה על מסמך זה אני מוותרת על שחרור המעון מחבות בהתאם לדיני חוזים ודיני נזיקין. במידה ולא אחתום הודיעו לי כי בני לא יוכל להמשיך ללמוד במעון. האם הם יכולים לחייב אותי לחתום עליו.

    • החרגת אחריות בגין אלרגיות
      עו"ד גיל קראוס | 26/11/2009 17:46

      רונה ערב טוב, ישנה בעייתיות במקרה שלך, שכן לא ניתן מצד אחד לחייב את חברת הביטוח לחייב את הבן שלך ומאידך ברור שהגן לא מוכן לקחת את האחריות על עצמו ולשאת חס וחלילה בנזק שייגרם. על פניו, דרישת הגן נראית סבירה, השאלה היא מהי הסנקציה המתאימה במידה ואת לא חותמת שכן בתחילת השנה לא דרשו ממך התחייבות שכזו.