עיכוב בהוצאת דיפלומה

  • עיכוב הוצאת דיפלומה -מה"ט
    נועה | 23/11/2009 14:52

    שלום, בשנת 98 סיימתי לימודי אדריכלות ללא הגשת פרוייקט גמר, לפני כשנה רציתי בלימודי המשך וללא דיפלומה לא יכלתי להרשם ללימודים, פניתי למה"ט ואלו אמרו לי שהמכללה בה למדתי כבר נסגרה ואוכל להגיש את פרוייקט הגמר באופן עצמאי, ועשיתי כן ועברתי בהצלחה, וניגשתי לקבלת הדיפלומה, במה"ט אמרו שאין להם את הגליון ציונים שלי ואפנה למפרק המכללה (עו"ד) כלשהו וזה הוציא גליון מקובץ במחשב ופיקסס לי, שם היו ציונים לא ברורים לי והיה רשום שלא הושלמה בחינה בלימודי מבנים, אני למדתי 6 סימסטרים שלמים וניגשתי לכל הבחינות החיצוניות וגם עברתי אותן ורק את הפרוייקט לא הגשתי דאז, לאחר שהבהרתי זאת למה"ט אלה אמרו לי שאין להם רישומים וגם המכללה נסגרה ואני אצטרך לעשות מבחן נוסף בלימודי מבנים (לאחר שכבר עשיתי אותו!) ונתנו לי הארכה לחוק ההתיישנות של 4 חודשים עד לבחינה החיצונית הבאה וזה התנאי האחרון שאקבל את הדיפלומה שלי. אני לא מסוגלת לדחוס חומר של 3 שנות לימודים בכמה חודשים אני לא זוכרת כלום לאחר כל כך הרבה שנים, ולגשת לבחינה הזאת זה לא ריאלי ולא הוגן! למרות שהצגתי בפניהם אישור מקורי מהמכללה שסיימתי את כל חובותי הלימודיים וחסרה לי רק הדיפלומה הם לא מאשרים לי, וגם מצאתי בשבוע שעבר חוברת בחינה שעשיתי במקצוע זה + ציון מגן וציון סופי (הכל מקורי)בדיוק בחודש של סיום הלימודים ואני לוקחת את זה להראות להם, הם מאוד קשים ולא מוכנים לוותר, ואני מקווה שזה יעבור בשלום, האם אני יכולה לתבוע אותם על עוגמת נפש? זאת לא אשמרתי שהם לא מוצאים את התיעוד לבחינה, אולי בגלל שהמכללה נסגרה. אני רוצה לציין שגם אין תיעוד בגליון הציונים לבחינה הזאת שיש לי בידיים וזה מוכיח שהגליון ציונים הזה לא מהימן. מה עלי לעשות? הדיפלומה חשובה לי ומעכבת לי הרבה דברים

    • עיכוב בהוצאת דיפלומה
      עו"ד גיל קראוס | 24/11/2009 16:50

      נועה שלום, תביעה בגין עוגמת נפש בלבד איננה פשוטה. בכל מקרה, עלייך להוכיח כי מה"ט התרשלו או דרשו דרישות בלתי הגיוניות אשר גרמו לך לנזק ולעוגמת נפש. אינני יודע האם ההתעקשות של מה"ט היא במקום והאם הם נסמכים על נהלים כלשהם, מה עוד שמלוא המסמכים אינם בפניי. בכל מקרה וללא קשר, נסי לברר במה"ט האם יש שם גורם מוסמך כלשהו שבפניו ניתן לערער על ההחלטה לחייב אותך לבצע את הבחינה פעם נוספת.