אבדן השתכרות של קטין

  • אובדן השתכרות עבר ועתיד לקטין
    מירית | 22/11/2009 14:35

    במידה וקטין בן 17 נפגע עקב תקיפה- איך מחשבים את אובדן השתכרותו בעתיד אם הוא טרם עבד עובר לתאונה? והאם במידה ויש לנפגע קשיי למידה- האם זה ישפיע?

    • אבדן השתכרות של קטין
      עו"ד אסף אליה | 22/11/2009 14:44

      נהוג בפסיקה לחשב את כושר השתכרותם של קטינים לפי השכר הממוצע במשק. חפשי במאגרים יש המון פסיקה בנושא. לעניין השפעת קשיי למידה - קראי את הנימוקים בפרשת אטינגר השניה (בעניין גובה הפיצויים).

    • אובדן כושר השתכרות לעתיד
      עוד עו"ד | 25/11/2009 20:32

      בד"כ לגבי קטין נחשב לפי השכר הממוצע במשק (8,400 ברוטו, 7,600 נטו - אם אני לא טועה), שכן המדובר באדם צעיר בעל פוטנציאל השתכרות גבוה. היות ויש לו קשיי למידה, יש מצב שהנתבעים יבקשו לחשב לפי שכר נמוך יותר כי יש מצב שלא ילמד וכו', אבל זו לא בהכרח טענה שתתקבל..