רונית השוטרת-חתימה על שטר קבלה וסילוק

  • שאלה
    רונית | 22/11/2009 13:52

    ש/לום. בשנת 2001 עברתי תאונת דרכים , כתוצאה מהתאונה פרצתי דיסק אחד בגב ו 3 בלטי דיסק. תבעתי את חברת הביטוח ואחרי 4 שנים לערך הושגה פשרה. קיבלתי 80000ש"ח. החתימו אותי על כל שלא אבוא בתביעה נוספת גם אם תהיה החמרה. לפני חודשיים נפלתי במדרגות במקום העבודה (אני שוטרת ) וכתוצאה מכך נשברה לי צלע. מאז הכאבים רק מחמירים. לפני כשבוע ביצעתי בדיקת סי טי והממצאים הם 5 פריצות דיסק ו 2 בלטי דיסק. את מי ניתן לתבוע כעת ??? מילאתי ד"וח פציעה במקום העבודה. האם החתימה על אי תביעה בעתיד הינה חוקית ? תודה רבה על התצשובה , רונית.

    • רונית השוטרת-חתימה על שטר קבלה וסילוק
      עו"ד זמירו עזמי | 23/11/2009 07:20

      שלום לרונית השוטרת, מאחלים לך בריאות והחלמה מהירה. לעניין הנפילה במדרגות העבודה: מדובר בתאונת עבודה ובלבד שקרתה תוך כדי ועקב העבודה, או בדרך לעבודה או חזרה ממנה, ועל זאת יש לתבוע את הביטוח הלאומי (המל"ל) כאשר יש לשים לב שהמעביד שלך "המשטרה" פועלת מכוח תקנה 22 לתקנות המל"ל, קרי הוא משלם לך את חופש הפגיעה ומתחשבן ישירות עם המל"ל. לעניין ההחמרה בגב: אגב זו יכולה להיות החמרה של הפגיעה הקודמת ויכולה להיות החמרה משינויים ניווניים או כתוצאה מפגיעה אחרת או בשל תנועה חדה של הגב שעברת מאז התאונה (חלף זמן טוב), והכל עניין שברפואה וזו שאלה בפני עצמה וטוב לדעת ממה זה ולו לסקרנות. לעניין החתימה על כתב קבלה וסילוק וויתור על תביעות בעתיד: כך הוא הנוהל וזהו הדין ואף ההגיון, כאשר יש את "עיקרון הסופיות" שתכליתו לסגור את התיקים בין הצדדים באופן סופי, וכי כל צד צריך לכלכל את סיכוייו וסיכוניו בעתיד עם סגירת התיק, כך הלקוח מפני החמרה וכך חברת הביטוח מפני החלת הנפגע !!! ולו במעט. שאלתך מעניינת, ומקווה שעניתי עליה באופן מלא וברור.