נזקי רכוש ע"י שכן

  • תביעה
    מיטל | 22/11/2009 11:15

    שלום רב, לפני יומיים אבי ירד לחניית הרכב בבניין שבו אנו גרים וגילה כי שברו לרסיסים את השמשה האחורית של הרכב. הרכב חנה בחנייה הפרטית שלנו כאשר הקדימה של האוטו כלפי חוץ והשמשה האחורית מקבילה לבניין. מסביב לאוטו אבי מצא הרבה מאוד גולות. אנו גרים בבניין גבוה מאוד ומאז שאנו גרים שם תמיד זורקים דברים מלמעלה. בין אם זה שקיות מים, ביצים, בקבוקי בירות ועכשיו גם גולות. אנו מאמינים כי הגולות שנזרקו הם אלו שפגעו בשמשה של הרכב ושברו אותה. חודשיים לפני כן נזרק סיד על הרכב שלנו ועל הרכב של השכנים. היינו מעוניינים לתבוע את הבניין על מקרה שבירת השמשה. חשוב לציין כי כל דיירי הבניין מכירים את בעיית זריקות הדברים וועד הבית גם ניסה לפתור את הבעיה הזו. צילמתי תמונות של השמשה שנשברה וכן אבי שמר את הגולות שמצא. האם כדאי לתבוע??? תודה רבה!

    • נזקי רכוש ע"י שכן
      עו"ד יקי רנד | 22/11/2009 13:01

      אני מבין כי אביך מעונין להיפרע מגורם הנזק, אולם אבקש להטעים מספר הערות. אינני בטוח כי בנסיבות האמורות, יש מקום לתבוע את ועד הבנין. הגורם הראשון במעלה אותו יש לתבוע, הוא השכן אשר גרם לנזק ע"י השלכת הגולות. עצם העובדה כי הגולות הושלכו מהבנין איננה מקימה אחריות אוטומטית מצד ועד הבנין כלפי אביך, אם כי אני מסכים כי בנסיבות מיוחדות, אוזלת יד מצד ועד בנין עשויה להקים עילת תביעה, אך אינני בטוח אם זה המקרה. השאלה היא האם אביך יודע מיהו משליך הגולות, בין היתר בהתחשב בעובדה כי מדובר במספר רב של מקרים בעבר. אני סבור כי יש להגיש תלונה במשטרה, על מנת שזו תחקור ותנסה לגלות מיהו העברין. גרימת נזק רכוש לרכב, הנה עבירה פלילית לכל דבר וענין.

      • תשובה
        מיטל | 22/11/2009 13:51

        אנחנו לא יודעים מי זרק את הגולות. אנחנו גרים בבניין של 21 קומות וזה יכול להיות כל אחד מהאנשים שגרים בצד שבה החניה שלנו נמצאת. לגבי המשטרה, אני לא יודעת אם המשטרה תעלה ותחפש בכל הקומות. ומכיוון שלדעתי בחיים לא נדע מי זרק את הגולות מהבניין לדעתי הכי הגיוני זה לתבוע את כל הבניין או לפחות רק את הדירות שנמצאות בצד של החניה שלנו. יש לנו את הגולות וניתן לקחת טביעות אצבעות כי כמו שאמרת מדובר באירוע פלילי לכל דבר.