הגשת דוח

  • הכנסה ממשכורת גבוהה וחד פעמית
    אוריה | 11/03/2011 01:12

    התחלתי עבודה ביום חמישי האחרון (העשירי לחודש), אני מתכוון לעבוד במקום העבודה הזה כחודשיים ולהרוויח סכום מכובד כל חודש. מה עלי לעשות ע"מ שלא ינכו לי מס במקור ע"י החברה בה אני עובד? הרי מס ההכנסה מחושב לפי הכנסה שנתית בעוד ההכנסה הגבוהה שלי תהיה רק לחודשיים. לשם הדוגמא נניח שארוויח בחודש הקרוב 6000 ש"ח, אם היה מדובר בהכנסה קבועה על פני כל השנה הרי שסה"כ הרווחתי 72000 ש"ח ולפי זה מדרגת המס שלי הינה 14%, אבל כאשר משכורת בחודש זה הינה ההכנסה היחידה שלי בכל השנה ברור שאין למסות אותי בכלל שכן איני מגיע לסף המס! אשמח אם מישהו יוכל לתת לי עצה למקרה הנ"ל. בנוסף- האם זה משנה במקרה שיש לי עבודה נוספת עם הכנסה מאוד נמוכה (500 ש"ח בחודש)? {המטרה שלי היא לא להגיע למצב בו אני צריך בעוד שנה להתרוצץ מול מס הכנסה ע"מ לקבל החזר מס שמגיע לי }

    • הגשת דוח
      סלי אילון, רו"ח | 12/03/2011 10:43

      לא תוכל להמנע מהגשת דוח בסוף שנה. אבל אין מה לחשוש - מדובר בתהליך קל ופשוט, שבדרך כלל כדאי לעשות בלי קשר למשכורת חד פעמית גבוהה.