מקדמה

  • תיקון 70 לחוק
    רונה | 09/03/2011 11:28

    בעדכון שקיבלתי מאת רשויות המס בנוגע לתיקון 70 נכתב כדלהלן: "על הרוכש לשלם "מקדמה" על חשבון מס השבח (למעט במכירת דירת מגורים מזכה) במועד בו עליו לשלם מעל 40% מהתמורה למוכר. המקדמה תהיה בשיעור 15% מהשווי אם יום הרכישה של הנכס הנמכר לפני 7/11/2001. המקדמה תהיה בשיעור 7.5% מהשווי אם יום הרכישה 7/11/2001 ואילך". על איזו מקדמה מדובר? מדוע שעל הרוכש יהיה לשלם מקדמה על חשבון מס השבח (לא על המוכר?)?! אודה להבהרה בנושא אם מישהו קרא את התיקון ויודע למה הכוונה. תודה מראש (קצת דחוף לי..)

    • מקדמה
      סלי אילון, רו"ח | 09/03/2011 22:20

      הכוונה שלהם היא שבמקום שתשלם למוכר את כל התשלום, תעביר אליהם חלק ממנו לפי האחוזים שפורטו, וכך תוכל להבטיח שתקבל אישור העברה בטאבו בלי להיות תלוי בחסדיו של המוכר וברצונו הטוב. באופן רגיל אתה צריך להמתין עד שהמוכר ישלם את המס בגין המכירה ורק אז תוכל לקבל את אישור ההעברה.אשמח אם תשלח אלי את המכתב שקיבלת - אתה יכול למחוק פרטים מזהים אם תרצה - למייל sali@ed-tax.co.il. אני מעוניין לראות את הנוסח המדוייק.

      • שלחתי.  לת
        רונה | 10/03/2011 08:41