מכס על ציוד משומש

  • מכס על ציוד אישי משומש שהובא מחול
    ליאור | 06/03/2011 12:38

    היי שבוע שעבר חברה שלי שגרה בחול (לא יהודייה) עברה לגור בארץ (כרגע היא על תקן תיירת המחכה לאישור עבודה בארץ). העברנו את חפציה האישיים שהסתכמו ב 7 ארגזים לארץ בטיסה דרך חברת שילוח. חפציה מוערכים בשווי של בערך 2500 שח וכוללים ביגוד אישי וספרים.חברת השילוח חייבה אותנו על שיחרור מכס על סכום טובין בערך של 5500 שח בטענה שגם המשלוח ה(שעלה 3000 שח) אמור להכלל בערך הטובין. לי זה נראה תמוהה מעט. סכום זה גרר אחריו תשלום מכס גדול (12% על 5500 שח ועוד מעמ). לבסוף שילמנו וקיבלנו את הארגזים.האם באמת צריך היה לשלם מכס גבוהה כל כך על ציוד אישי משומש שזהו כל עולמה? האם צריך לכלול גם את עלות ההובלה? אם לא, האם יש משהו שניתן לעשות לאחר התשלום כבר? אשמח לתגובה משום שאני לא מבין דבר וחצי דבר בעיניין זה.בתודה מראש. ליאור

    • מכס על ציוד משומש
      מ.ב | 07/03/2011 13:32

      לעניין הוספת ערך עלות ההובלה לערך לצורכי חישוב המס זה חוקי וכך זה נעשה לעניין זה אם היה ביטוח אז גם את עלות הביטוח יש להוסיף לערך לצורכי חישוב המיסים. 12% כי זה בגדים מהמזרח ולא מאירופה. יש מה לעשות גם אם שילמת את המס אתה יכול לכתוב מכתב פניה לגובה המכס באזור בו שחררת את החבילות. לציין כי מדובר על בגדים משומשים ועל ציוד משומש ולא חדש וכי בכוונתה לעלות לארץ לאחר שיוסדרו הענינים החוקיים אולי תקבל חלק מהמיסים חזרה. בהצלחה!!!!