הפורום לא עוסק בחוק איסור הלבנת הון

  • הפקדת כסף בבנק
    חיים | 25/02/2011 11:58

    שלום אני תושב חוזר מעל 6 שנים ,בזמן שהותי בחול אני כל פעם שלחתי קצת כסף לארץ אם חברים ומשפחה אני מעונין להפקיד חלק מהכסף הזה בחשבון שלי בבנק הפועלים שפתחתי.האם אני יכול להפקיד נגיד $10000במזומן כאשר אני הולך לבנק,ונגיד עוד חודש עוד $10000 או שתהיה בעיה מסוימת. בברכה, חיים

    • הפורום לא עוסק בחוק איסור הלבנת הון  לת
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 01/03/2011 12:59

    • הפקדת מזומנים מה הקשר לחוק איסור הלבנת הון?
      מ.ב | 07/03/2011 15:03

      הפקדת המזומנים תדווח ע"י הבנק לרשות לאיסור הלבנת הון וזהו. לדעתי זה לא צריך להפריע לך רק אם תהיה מעורב בחקירת משטרה אז תדרש להסביר מהו מקור הכספים בהנחה שהמשפחה והחברים יסבירו זאת ויעידו על כך גם אז לא תהיה לך כל בעיה. חוק איסור הלבנת הון מדבר על דיווח על הכנסה של הכספים אם הסכום מעל 90,000 ש"ח במזומן או בהמחאות בנקאיות. בהנחה שהסכומים היו פחות מסכום זה בכל פעם שהוכנסו אז לא נעברה כל עבירה.