דירת ירושה עם שימושים אחרים

  • מכירת בית שהתקבל בירושה
    יובל | 24/02/2011 19:00

    אנחנו רוצים למכור את ביתם של הורינו, שקיבלנו בירושה. הבית היה בבעלות הורינו כ50 שנה, אבל בשנים האחרונות אמנו לא התגוררה בו. הבית הושכר והתנהל בו בית אבות קטן, ואחר כך גן ילדים. האם אנו חייבים במס כלשהוא?

    • דירת ירושה עם שימושים אחרים
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 01/03/2011 13:10

      ראשית נבחן האם מדובר בדירת מגורים מזכה. גן ילדים מוגדר כמגורים אם שימש לחינוך שיטתי ל-10 ילדים או יותר. בית אבות-לא הבנתי מה זה בית אבות קטן? בית אבות מצריך רשיון, ולכן לא ברור איך ניתן רשיון לניהול בית אבות בבית. אבקש הבהרות נוספות לעניין זה. (ואז אדום גם באיזה פטור מנצלים) בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים