מס רכישה

  • מס רכישה
    רן | 23/02/2011 17:40

    לזוג נשוי יש דירה. לבעל זאת הדירה היחידה ולאשה יש מס' דירות נוספות מירושה. כאשר באים למכור את הדירה המשותפת ולקנות אחרת במקומה, האם ישלמו מס רכישה לפי מדרגות מס של דירה יחידה או נוספת.

    • מס רכישה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 01/03/2011 13:19

      כעיקרון הפסיקה קבעה כי היה וישנה הפרדה ברכוש (הסכם ממון לדוג' או דירה מירושה שלא הוכנסה בפועל או בהתנהגות-כמו מגורים של הזוג בה וכיוצ"ב, לתוך הרכוש המשותף) אז הבעל ישלם כדירה ראשונה והאשה כדירה שנייה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

      • אשמח להפנייה לפסק הדין, חשבתי שזה רק לעניין מכירה
        ליאת | 02/03/2011 08:23

        קראתי במקרה את ההודעה וזה רלוונטי לי מאוד למיטב ידיעתי הפסיקה דיברה רק על מס מכירה כאשר באים למכור את הדירה המשותפת ולכן אשמח מאוד מאוד לקרוא את הפסיקה על הדיווח במועד הרכישה! בברכה, ליאת