מצטערים השאלה ארוכה מדי פנו ליעוץ ספציפי, על פניו נראה שמגיע

  • מצאתי טפסים 116א' ו- 127 של מס הכנסה בבית - עזרה!
    חסויים - סבתא נכד | 13/02/2011 20:19

    שלום לצוות המכובד, מצאתי בבית טופס 116א' (בקשה לזיכוי ממס בגין קרוב נטול יכולת לשנת ___) וטופס 127 (תעודה רפואית - טופס א' לפי תקנה 2 לתקנות מס הכנסה - זיכוי בעד נטול יכולת וזיכוי בעד הוצאות בשל החזקת קרוב במוסד)* -התשנ"ו - 1996. קראתי את הקישור המופיע מטה. מישהו יכול בבקשה להסביר לי במצבים הבאים איך יכולים להפוך זאת למשהו ריאלי עבורנו? ומה התקרה המרבית ושל מי המזכה. הערה: אף אחד לא במוסד. מדובר על הורים. האם ילידת 12/1955, האב 10/1952 הוריו של האב נפטרו זה מכבר (ניצולי שואה עלו ארצה בקום המדינה - 1948, האב של האב 1907-1993 (שיבה טובה). האם של האב 1913-1987 (סרטן). (שני בנים להם, שידוע שהם בחיים ונולדו בישראל אחרי קום המדינה הבן הצעיר הוא ה"אב" בסיפור זה -יליד 1952, המבוגר יליד 1949). הוריה של האם הגיעו ב- 1962 מרומניה (גם הם היו תחת הכיבוש הנאצי ברומניה בשלב המלחמה). האב של האם נפטר בדמי ימיו מסיבוכי סוכרת ודלקת ריאות (1919-1969) האישה מעולם לא קיבלה ממותו שום כספים של הביטוח הלאומי. האם של האם עדיין בחיים בת 88, (1922-עדיין בחיים) עם 169% נכות (סיעודית מרותקת למיטה, עם אלציימר ופרקינסון אך בלי אפוטרופוס חוקי אלא שני ילדותיה מטפלות בה מבחינה כלכלית, ובנוסף עם מטפלת 24 שעות - עובדת זרה ברישיון עם 18 שעות שבועיות + 9 שעות של ניצולת שואה). היא מקבלת קצבה של כ- 3500 שח בחודש. לאישה זו שני ילדות, האם המדוברת היא הבת הצעירה ילידת 1955 מבין שני הבנות, השניה ילידת 1946 - חולת סרטן הבת הגדולה ובעלה עבר אירוע מוחי.. בנוסף לאב והאם המוזכרים יש 3 ילדים. אחות בגירה בת 34 שלא התחתנה (ילידת 1977) אך גרה עם חבר מחוץ לבית ההורים. בן בגיל 29 (1982) בעל כ- 60% נכות רפואית ו-100% אי כושר לצמיתות. בת בת 18 (1992) שהוציא פרופיל 21 נפשי לפני זמן קצר. (כמו כן האם ילידת 1955 הפסיקה לאחרונה עת הגיעה הילידה לגיל 18 לקבל נקודות זיכוי על ילד). איך במצב זה יכולים להשתמש בסעיף 44-45,47 לטובת ההורים (ילדי 1952, 1955). כאשר לצורכי מס הם מגישים חשבון מאוחד של שניהם. האם האם והאב יחד יכולים לקבל 4 נקודות זיכוי - 2 על אמה (169% נכות) ו- 2 על הבן שלה - 100% אי כושר - שמקבל קצבה רק של 2440 שח ובשנת 2010 קיבל 2350 שח לחודש)? בנוסף סך הכספים לאותה שנה היו בסך כ-35,000 שח סך הכל. אף אחד מהם לא במוסד. יובהר האם לבדה מרוויחה פחות מתקרת המס המזכה -כ 60,000 שח בשנה (ברוטו). יובהר האב מרוויח יותר כ- 260,000 שח (ברוטו). בכל מקרה, החישוב הוא מאוחד לשניהם ויש עוד הכנסות לא מעבודה של כ- 80,000 שח בשנה. (מהם התיקרות המעניקות אפשרות לשימוש בסעיף 45 והאם זה לסבתא ו/או הבן או לאמא/אבא לסיפור זה?) ובמה זה עוזר עם לאם והאבא ביטוחי מנהלים וכיוצ"ב ולבן לפני הנכות היה לכמה חודשים תוכנית מנהלים ותכנית פנסיה מזהרית בזמן שבקושי עבד. לסבתא כאמור פנסיה יצאה לפנסיה בתחילת שנות ה-80 של המאה הקודמת. והאם ניתן לבקש רטו, ולכמה שנים, והאם זה יגרום ישירות לפתיחת כל הספרים של השנים הקודמות (דבר שהאם והאב לא מעוניינים) תודה רבה.

    • מצטערים השאלה ארוכה מדי פנו ליעוץ ספציפי, על פניו נראה שמגיע  לת
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 16/02/2011 17:12