דירה שנתקבלה במתנה

  • מס שבח / דירה שנתקבלה במתנה
    הדיוט | 08/02/2011 11:22

    שלום רב, שאלה 1 - האם תקופת צינון (עבור פטור ממס שבח) למכירת דירה שנתקבלה במתנה מתחילה ביום שבו נערך החוזה או ביום שבו הושלמה העברת הזכויות על שמי בטאבו? שאלה 2 - נותנת המתנה היתה אימי, ולא גרתי בקביעות בדירה, כך שלעיתים היתה ריקה. החשבונות היו על שמי ושולמו על-ידי. האם זוהי הוכחה מספקת עבור רשויות המס שגרתי 'דרך קבע' בדירה? תודה רבה.

    • דירה שנתקבלה במתנה
      סלי אילון, רו"ח | 08/02/2011 21:22

      1. ביום בו נתקבלה הדירה במתנה - יום העסקה - לפי מה שדווח לרשויות בעת מתן המתנה. 2. חסרים נתונים. האם הושכרה לאחר בחלק מהזמן? האם ברוב התקופה גרת בה ורק בחלק קטן מהזמן היא עמדה ריקה? בכל מקרה מדובר בשאלה פרשנית בעיקרה, שיתכן ויכוח בגינה.

      • תודה על תגובתך, הבהרות נוספות ברשותך
        הדיוט | 08/02/2011 22:11

        א. יום העסקה (תשלום 10% ראשונים) ויום קבלת המפתח (השלמת תשלום מלוא התמורה) אינם זהים, ויש בניהם הפרש של חודשיים, האם תשובתך לגבי הסעיף הראשון זהה גם כעת? ב. הדירה הושכרה בחלק מהזמן, אם כי כל התשלומים היו על שמי (ארנונה, מים, חשמל). בחלקים אחרים גרתי בעצמי ובזמן קצר לאחר מכן עמדה ריקה, אך היתה צריכה של מים וחשמל ששולמה על-ידי. אשמח לתשובה סופית בנושא זה. השאלה האם במצב הזה תוכל רשות המיסים להוכיח שלא גרתי בדירה כדרך קבע.

        • יום העסקה
          סלי אילון, רו"ח | 09/02/2011 10:34

          1. יום העסקה הוא היום בו נחתמה העסקה, היום בו הוחלט להעניק את הדירה במתנה, ואם היה הסכם - היום בו נחתם הסכם המתנה. כאן הספירה מתחילה, והיא מסתיימת ביום בו נחתם ההסכם למכור את הנכס שהתקבל במתנה, כל זה ללא קשר לתשלום מקדמה/קבלת חזקה. 2. אנחנו לא עוסקים במה יכולים או לא יכולים רשויות המס להוכיח. אנחנו מניחים שאתה אומר להם את כל האמת בין אם היא לטובתך ובין אם היא לרעתך. מכיוון שהדירה הושכרה בתקופה הזו, קשה לומר שאתה גרת בקביעות בדירה.