עמותה עם כוונת רווח?

  • עמותה וקרן השתלמות
    אפרת | 17/12/2010 08:54

    בוקר טוב, אני אקדמאית ורוצה להקים עמותה עם כוונת רווח (כולל 2 עובדים , ומשכורות) . האם העובדה שלא עבדתי כלל במשך 7 השנים האחרונות לצורך גידול הילדים עלולה להקשות עליי או "לטרטר אותי מול רשויות המס בפתיחת העמותה ובמילוי הטפסים הרלבנטיים? (אגב, מה בכלל זה מעניין אותם איך התקיימתי בשנים האחרונות ? אולי הורים אמידים? משכורת גבוהה של הבעל?) ב. האם יש בעיה להעביר את כספי קרן ההשתלתמות שלי (מעברי כשכירה) לחשבון העו"ש של בעלי (זה חשבון העו"ש שלו בלבד) , ,האם זה מותר ? או הבנק/הקרן עלולים לסרב? תודה מראש

    • עמותה עם כוונת רווח?
      סלי אילון, רו"ח | 19/12/2010 12:17

      אם יש כוונת רווח, הרי שלא מדובר בעמותה, אלא בעסק. העובדה שעבדת או לא בשנים האחרונות לא צריכה להוות מכשול בדרך לפתיחת עסק. לעניין קרן ההשתלמות - השאלה לא ברורה. אם מדובר בכספים שקיבלת מקרן השתלמות שנפדתה, מותר לך לעשות עם הכספים הללו מה שתבקשי, כולל העברה לבעלך.

      • הבהרות לרו"ח סלי אלון
        אפרת | 19/12/2010 14:47

        צהריים טובים, א. התכוונתי האם ניתן למשוך משכורת במסגרת עמותה , ומהי המשכורת המקובלת/סבירה שהמיסוי עליה לא "ישחית אותה......."? ב. קרן ההשתלמות צריכה להיפדות במרץ. האם ניתן לבקש ביום הפדיון להעבירה ישירות לחשבונו של בעלי (אני לא רשומה בחשבון) שוב תודה

        • עמותה
          סלי אילון, רו"ח | 20/12/2010 23:14

          לעניין המשכורת - את רשאית להוציא משכורת בגובה שתחליטי. יתכן וגובה המשכורת ישפיע על התורמים לתרום/ לא לתרום לעמותה, אבל זה לא שייך למיסים. לעניין קרן ההשתלמות -את רשאית להעביר את הכספים לבעלך ואין צורך לדווח על כך לאף אחד