חובת הוצאת חשבונית

  • שילמתי עבור שרות, אולם נותן השרות מסרב לתת חשבונית
    ששון | 16/12/2010 20:27

    קיבלתי שרות (כתיבה טכנית), ושילמתי בהמחאה שנפדתה. נותן השרות מסרב להוציא חשבונית מס וקבלה, מסיבות השמורות עימו. כמובן שלא אוכל לקזז את ההוצאה ללא קבלת חשבונית וקבלה. מה ניתן לעשות כנגד הסרבן ? האם ניתן לאלצו ? האם ניתן לפנות לרשויות המס בעניין ?

    • חובת הוצאת חשבונית
      מ.ב | 19/12/2010 10:16

      שלח לו מכתב רשום וובו דרישה שלך לחשבונית מס . אי הוצאת חשבונית לפי סעיף 117 א (13) עבירה פלילית והעונש שנה מאסר. גם עליך כעוסק יש חובת בחוק מע"מ סעיף 117 א (15) לא דרש חשבונית שהיה חייב לדרשה ולכן גם אתה צפוי לאותו עונש. כדי להגן עליך שלו את הדרישה בדטאר רשום ושמור כל תיעוד. במקביל שלח מכתב עם תיאור העיסקה וכל מסמך אחר (צילום השיק מהבנק, הסכם,וכו) לרשות המיסים, יחידת מודיעין ארצית רח' בנק ישראל 5 קריית הממשלה ירושלים 91002.