עסקת קומבינציה

  • עזרה ברכישת קומבינציה
    שי | 04/11/2010 07:54

    הי אני ואשתי עומדים לרכוש מגרש עם בית, המגרש גדול מאוד ולפי התבע אפשרי לאחר פיצול לבנות יחידה נוספת על המגרש שנותר. אנו מעוניינים לשתף את הורי ברכישה כך שהם ירכשו את המגרש ללא הבית ואנו את החלק עם הבית כאשר ממבחינת בעלות כל אחד יהיה בעל של רבע מהנכס אבל נעגן בעזרת הסכם שיתוף את הזכויות בנכס. שאלתי מתייחסת למס הרכישה בעיסקה זו. אני ואשתי בעצם רוכשים דירה ראשונה ולכן זכאים למדרגות המס ואילו הוריי שירכשו בעצם רק מגרש כבר בעלי דירה. האם נכון לחשוב שמול מס הכנסה ניתן להציג אותנו כשני גופים שונים, כאשר אני ואשתי נשלם את המס על חלקינו היחסי בעסקה(מגרש + בית) ואילו הוריי על החלק שלהם(מגרש)? האם היה יותר נכון שרק אשתי ואני נקנה את הנכס, נקבל את הזיכוי לו אנו זכאים מבחינתמדרגות המס ואחר כך נעביר 50% במתנה להוריי (ישלמו רק שליש ממס הרכישה?) תודה רבה על העזרה

    • עסקת קומבינציה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 04/11/2010 13:58

      השאלה "גדולה" על המקובל בפורום, מומלץ שץפנה ליעוץ פרטני.