חשבונית זיכוי

  • מע"מ 2010
    יהודה | 01/11/2010 22:38

    לקוח שקיזז מספק סכום. לפי מה שהורו לנו אי אפשר להשתמש בתעודת חיוב אלא חייבים לקבל זיכוי מספק. האם זה נכון?

    • חשבונית זיכוי
      סלי אילון, רו"ח | 02/11/2010 07:39

      או חשבונית זיכוי, או שהספק יביא לידי ביטוי את הזיכוי בחשבונית הבאה שיוציא לכם, וזאת אם צפויה להיות חשבונית כזו..

      • מע"מ 2010
        יהודה | 02/11/2010 21:43

        הבעיה שנוצרת היא שבינתיים לא תמיד הספק מוציא מיד תעודת זיכוי.נוצרת בעיה שהיא שאתה מדווח למע"מ על חשבונית במלואה כשבעצם ההפרש אתה לא מדווח, והוא יכול להישאר הרבה זמן תלוי ובעצם דווח למע"מ על סכום גבוה של קניות, והספק על מכירות. למה אי אפשר להוציא תעודת חיוב שבצם הלקוח הוא יוזם הקיזוז , ושהספק ישתמש בה כזיכוי אצלו? עדיין ההצלבה של תעודות תהיינה נכונה

        • מעמ
          סלי אילון, רו"ח | 03/11/2010 12:12

          מסכים איתך שהתוצאה תהיה זהה, ותהיה הצלבה בין התעודות. אלא שזה לא ניתן לפי החוק, שכן הלקוח לא יכול להוציא חשבונית שכן לא ביצע עיסקה.