הקלות מס בישובים

  • קבלת הטבות במס על מגורים בדימונה
    לילי | 25/10/2010 13:09

    שלום אני ובעלי גרים כיום בדרום הארץ. אנו מתעתדים לעבור דירה לצפון כאשר בעלי איש קבע ואמור להשאר לגור בדרום במהלך השבוע ולהגיע לצפון רק בסופי שבוע לתקופה של למעלה משנה. האם במידה ויעתיק את מגוריו לדירה שכורה בדימונה הוא זכאי להקלות במס לגרים במקום או מכיוון שמשפחתו בצפון אין הוא זכאי? כיצד ניתן לתרגם את ההטבה מאחוזים לסכום הכסף שיחסך במס (משכורתו בסביבות עשרת אלפים שח) תודה מראש

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באזור הדרום

    • הקלות מס בישובים
      סיוון | 25/10/2010 13:45

      שלום לילי, החוק מעניק זיכוי ממס ל"תושב" -אדם שמרכז חייו באותו ישוב. הגישה הנקוטה כיום בפסיקה במקרים דומים למקרה שתארת היא שמדובר במרכז חיים כפול שאינו מזכה בהטבת המס. במידה ואתם גרים כיום בישוב המזכה בזיכוי מס, ומשפחתכם תשוב דרומה מדי פעם ע"מ להיות עם בעלך, תוכלו לדרוש בצורה לגיטימית זיכוי ממס, (אם כי דרישה זו יכולה להתקבל בהתנגדות מצד פקיד השומה, אך מדובר בדיון לגיטימי) סדר הגודל של ההטבה במקרה של בעלך יהיה כ1800 ש"ח בשנה. אציין עוד כי גם בצפון ישנם ישובים המזכים בהטבות מס, ובנוסף במידה ובעלך עוסק בקבע בפעילות במערך הלוחם בשטח פתוח ("פעילות רמה א") הוא זכאי ל5% זיכוי ממס, וכדאי לבדוק שחשב השכר מודע לכך.

      • תיקון
        סיוון | 26/10/2010 14:07

        טעיתי בהערכת גובה ההטבה- מדובר (בדימונה) בזיכוי בגובה 20% מההכנסה החייבת ועד גובה המס (ולא 20% מהמס) , זאת אומרת שמי שמרוויח 120,000 בשנה יקבל זיכוי של 24,000 ולמעשה לא ישלם מס בכלל (בלי הזיכוי הוא חייב בכ- 13,000 ש"ח מס בשנה)