תשלומי מס שבח

  • פטור ממס שבח
    רונית | 24/10/2010 15:02

    שלום. הורי נפרדו לפני 15 שנה. אבי נפטר ב-2005. גר בדירה המשותפת עם ידועה בציבור (עד היום מתגוררת בנכס). אימי מעולם לא קיבלה תמורה בגין חלקה בנכס. עו"ד של הידועה בציבור שלח מסמכי יפוי כח לאימי להעברת חלקה בנכס. האם יחולו על אימי תשלומי מס שבח ? תודה

    • תשלומי מס שבח
      סיוון | 24/10/2010 18:33

      רונית שלום,אם מדובר בדירת מגורים מזכה- היא שימשה למגורים בארבע השנים האחרונות, או ב80% אחוז מהזמן מהמועד בו היא נרכשה בידי אביך, ובנוסף אמך לא מכרה בארבעת השנים האחרונות דירת מגורים בפטור ממס, אזי ניתן לקבל פטור ממס שבח.יש להגיש בקשה לקבלת הפטור, הוא איננו אוטומטי.במידה ואמך מכרה דירה בפטור בתוך 4 שנים אך לפני יותר משנה, עדיין ישנה אפשרות לפטור מסויים, תלוי בשווין של הדירות הנמכרות, במקרה כזה כדאי לגשת לקבל ייעוץ.

      • תוספת
        סיוון | 24/10/2010 18:51

        במידה ואביך היה זכאי לפטור לו היה מוכר את הדירה במועד פטירתו, הפטור עובר אל אימך, גם עם היא מכרה דירת מגורים בפטור לאחרונה.כאןhttp://www.finance.gov.il/itc/flat.htmישנו מדריך מלא לפטור במכירת דירת מגורים מזכה.

    • דירת גרוש
      סלי אילון, רו"ח | 24/10/2010 19:07

      בהנחה שמחצית מהדירה היתה ונשארה שלה, הייתי מציע לאימך להיות מיוצגת על ידי עו"ד ולא לחתום על יפויי כח לטובת עו"ד של הידועה בציבור, שכן מעשה כזה יכול לפגוע בזכויותייה הקנייניות. אם אימך מבקשת לוותר על זכויות שאולי יש לה בדירה, גם אז כדאי לה לפנות ליעוץ כדי למצוא דרך בה היא לא תיאלץ להשתמש ו"לבזבז" את הפטור שלה, וישנה לדעתי דרך כזו. בכל מקרה כדאי לפנות ליעוץ.