עצמאי או חברה

  • עוסק מורשה או חברה?
    אריאל | 23/10/2010 16:29

    שלום, רציתי לדעת האם יש קיים איזשהו כלל אצבע המגדיר מתי משתלם להיות חברה ולא עוסק מורשה? האם קיים רף גס של סכום הכנסה נטו אשר ממנו והלאה משתלם להיות חברה ולא עוסק מורשה?? מקווה שזהו הפורום הנכון.. תודה רבה מראש

    • עצמאי או חברה
      סלי אילון, רו"ח | 24/10/2010 19:12

      אם ההכנסות החייבות שלך עולות על 120,000 ש"ח בשנה, שקול לפעול דרך חברה. כמו כן, אם אתה סבור שבשנים הבאות יהיו רווחים גבוהים, ועד אז צפויות לך הכנסות נמוכות דווקא (עד 50,000 ש"ח לשנה), גם אז מבחינה מיסויית כדאי לפתוח חברה. שים לב שההערכה עשויה להשתנות בהתאם לנתונים האישיים שלך, ופתיחת חברה נעשית משיקולים אחרים מעבר לשיקולי המס, כגון יתר הגנה מפני תביעות, וכו'. לכן, האמור לעל מהווה כלל אצבע כללי ביותר, ואני מציע לך לפנות ליעוץ. היעוץ לא צפוי לעלות הרבה כסף אם בכלל (אני למשל, וישנם רבים כמותי, מעניק יעוץ מסוג זה ללא תשלום).

    • עוסק מול חברה בע"מ
      סיוון | 24/10/2010 19:22

      שלום,כיום עוסק משלם מס שולי לפי מדרגות, כאשר המדרגה המרבית הינה 44%, -ז"א 44 אגורות על כל שקל החל מכ-35,000 בחישוב חודשי, ובנוסף ביטוח לאומי ודמי בריאות בגובה 470 שקל על הכנסה חודשית עד גובה כ-4800, ובשיעור 16.23% על כל שקל נוסף. נתון זה משתנה בהתאם לזיכויים ולפטורים אשר ישנם לאותו יחיד.לעומת זאת עם אותו עוסק יפתח חברה, היא תשלם 25% מס על כל הכנסתה החייבת, ובעת משיכת הדיבידנד בעל המניות יחויב ב25% מס על הדיבידנד, ללא חיוב ביטוח לאומי. כך שס"ה נטל המס יעמוד על כ44%.עולה כי כל זמן שמס ההכנסה השולי הינו פחות משיעור של כ 23% נטל המס על השכיר יהיה קטן יותר. כיום זהו שיעור המס השולי המשוקלל החל על הכנסה שנתית בגובה של כ 300,000לשאלה האם לפתוח חברה או לעבוד כעצמאי ישנם אספקטים נוספים, רצוי להתייעץ עם רואה חשבון העוסק בתחום.

      • כפל ביטוח לאומי
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 24/10/2010 19:50

        יצויין כי בשנת 2010 תקרת הביטוח לאומ הוכפלה ולכן יחיד שהכנסתו מעל 5 פעמים השכר הממוצע במשק מגיע לכ-56% להכנסתו בין 35-70 אש"ח. בהתאם לחוק ההסדרים שטרם עבר, גם ב-2011 תהיה תקרה גבוהה (פי 8) ו-2012 (פי 7) כך שלבעלי ההכנסות הגבוהות עדיף להתאגד כחברה. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים

        • שיקולים נוספים בבחירת דרך התאגדות
          חנן כהן עו"ד | 26/10/2010 08:29

          יש להביא בחשבון גם את השיקולים הוגעים לעלות ניהול חברה - הנהלת חשבונות ומאזן אשר יקרים יותר.כמו כן עיתוי משיכת הרווחים - אשר אצל עצמאי הוא מיד עם קבלת ההכנסה מה שמחייב מייד במס וביטוח לאומי ואצל חברה יכול ומשיכה לידי יחיד תידחה וכך גם מועד תשלום מס על דוידנד. בכך ניתן לשלוט על תזרים המזומנים טוב יותר