חשבונית מס

  • משרד עו"ד
    א.נ. | 22/10/2010 02:40

    שלום רב, אילו פנקסים/קבלות צריך שיהיו ברשות עו"ד עצמאי? אודה לתשובתכם המקצועית.

    • חשבונית מס
      סלי אילון, רו"ח | 22/10/2010 07:32

      עו"ד מדווח על בסיס מזומן ולכן כדאי שידפיס חשבונית מס/קבלה (חשבונית מס שהיא גם קבלה). מדובר בחשבונית מיוחדת לעורכי דין שיש בה הפרדה בין שכר טרחה, ובין פקדונות - שאינם נחשבים הכנסה. השאלה מצביעה על כך שאין לך רו"ח שמלווה אותך. אם זה כך, מציע לך להיות מלווה על ידי רו"ח.

    • פנקסים וקבלות-
      סיוון | 25/10/2010 15:23

      לגבי הספרים שיש לנהל עליך לעיין בהוראות ניהול הספרים, התשובה שלי מתייחסת לקבלות וחשבוניות- אתה צריך פנקס חשבוניות, קבלות, וחשבונית מס/קבלה. 1. שרות הסתיים והתקבלה תמורה- חשבונית מס+קבלה, תשלם מע"מ + מס 2. שרות הסתיים, תמורה התקבלה בעתיד- חשבונית מס בסיום השרות -למע"מ, קבלה בעת קבלת התקבול, עד הוצאת הקבלה לא תשלם מס הכנסה. 3. שטר דחוי- קבלה בעת קבלת השטר, חשבונית בעת מתן השרות (יכול להיות לפני קבלת השטר או אחרי) למיטב הבנתי התנהלות בצורה כזו אמורה להיות מקובלת על הרשויות. 3.

      • תיקון
        יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 25/10/2010 20:07

        בהתאם לסעיף 29(2) לחוק מע"מ, שמתחיל במילים על אף האמור בחוק זה, רשאי שר האוצר לקבוע מקרים בהם תשלום המע"מ יחול רק עם קבלת התמורה ועל הסכום שנתקבל. מכח הסמכה זו תוקנה תקנה 7 לתקנות מע"מ הכוללת בתוכה מי שמדווח על פי תוספת ה', ובין היתר עורכי דין. לאור זאת, גם אם עו"ד נתן שרות שהסתיים, אך לא קיבל שכר הוא אינו מוציא חשבונית. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים