ביטוח לאומי ומ"ה כעצמאי - מרצה

  • עצמאי ושכיר
    שניר | 18/10/2010 23:58

    שלוםאני עצמאי המשלם דמי ביטוח לאומי ומקדמות מס הכנסה. במקביל אני מרצה באוניברסיטה. ההסכם בינינו הוא שלא מתקיים מערכת יחסי עובד מעביד, אני נותן להם בסוף כל חודש חשבונית מס/קבלה. הם אינן מנכים לי מס הכנסה אך הם כן מנכים לי ביטוח לאומי (על פי צו הביטוח הלאומי סיווג עובדים ומעסיקים - המסווג אותי בפני הביטוח לאומי כשכיר במקרה הזה).שאלתי היא, מכיוון שבסוף השנה כל הכנסותי כעצמאי (כולל התקבול מהאוניברסיטה) משמשות את הבסיס גם לחישוב שומת הביטוח הלאומי -  האם לא יוצא שאני על הכנסותי מהאוניברסיטה משלם פעמיים - גם דרך הניכוי של האוניברסיטה וגם בסוף השנה דרך שומת מס הכנסה הכללית? או שאני אמור בסוף השנה לסווג את הכנסותי מהאוניברסיטה כאילו זו הכנסה כשכיר?? למרות שלא נראה לי שאני אקבל מהם טופס 106תודה מראש להבהרות בנושא

    • ביטוח לאומי ומ"ה כעצמאי - מרצה
      סלי אילון, רו"ח | 19/10/2010 14:38

      כל התשלומים שמשלמים עבורך נחשבים כמקדמה על חשבון התשלום השנתי, שמחושב על פי השומה השנתית. לכן, אתה לא משלם פעמיים. לגבי סיווג ההכנסה - לצורך מס הכנסה, סיווג ההכנסה לא משנה את מדרגות המס. לגבי ביטוח לאומי - סיווג ההכנסה כשכיר מקטין את החבות שלך בביטוח לאומי לעומת הכנסה כעצמאי, אבל מנגד המעביד משלם גם הוא דמי ביטוח עבורך, וכשאתה עצמאי הוא איננו משלם.

    • ביטוח לאומי על פי צו סיווג מעסיקים
      חנן כהן עו"ד | 19/10/2010 16:22

      במידה ובדוח הפרשי שומה המתקבל מביטוח לאומי לאחר הגשת הדוח, נכללות בבסיס לדמי הביטוח גם הכנסות שבגינן נוכה ממך על פי הצו, הנך רשאי להגיש למל"ל את האישור המעיד על ההכנסה שבגינה נוכה ממך כמרצה, והביטוח הלאומי יתקן את השומה. אין כיום דרך למנוע את הטעות מאחר ובדוח מס הכנסה אין שדה המיועד לייחד הכנסה ממשלח יד ששולם עליה דמי ביטוח