תמ"א 38

  • פטור ממס שבח על שירותי בניה במסגרת תמא 38
    רוית | 17/10/2010 12:05

    בנוסף לדירה בה אנו מתגוררים, יש בבעלותנו דירה נוספת בה מבקשים לבצע פרויקט תמא38. דירה זו מושכרת כיום לדיירים ואם הפרויקט ייצא לפועל , הדבר יתרחש לאחר סיום החוזה עם הדיירים הנוכחים. כוונתנו הייתה לאפשר לבתנו שהתחתנה, לגור עם בעלה בדירה זו בתום תקופת השכירות של הדיירים הנוכחים. הבנתי ששכ"ד המשולם על ידי היזם לדיירים המתפנים מדירותיהם פטור מתשלום מס שבח. שאלותי: 1. האם גם תשלום שכ"ד לבתנו שתצא מהדירה בזמן השיפוץ, יהיה פטור אף הוא ממס שבח, כלומר האם העובדה שמי שמתפנה ומקבל שכ"ד הינו קרוב משפחה של בעל הדירה, אף היא מזכה בפטור ממס שבח או שהפטור הינו אישי לבעל הדירה בלבד היוצא מדירתו? 2. אפשרות אחרת, מציאת שוכרים שיסכימו להתגורר בדירה ולשלם לנו את דמי השכירות הרגילים כאשר במקביל היזם ישלם להם ישירות פיצוי לכל חודש מחודשי השיפוצים. מכיוון שמדובר בתקופה ארוכה של שיפוץ מדובר בכמה עשרות אלפי שקלים ולכן שאלתי אם הפצוי שישלם היזם לשוכרים יהיה פטור באפשרות זו ממס שבח? במידה ובאף אחת מהאפשרויות לעיל אין פשטור ממס שבח- האם יש איזה הצעה לפטור ממס שבח במקרה כזה?

    • תמ"א 38
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 17/10/2010 12:55

      ככלל ההסדר בין הדיירים ליזם הינו שהמדובר בעסקת נטו, ואם לא יינתן פטור היזם ישא במיסים. לאור השאלה, הייתי ממליץ בחום שהדיירים יתארגנו לקבלת ליווי משפטי ומיסוי כדי שזכויותיהם לא יקופחו. ויובהר, כחלק מההסדר עם היזם ניתן להשית עליו הוצאה זו. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים