שווי מתנות

  • שלום, שאלה לגבי תלוש משכורת ושורת "שווי מתנות"
    שי | 08/10/2010 13:46

    היי, בכמה חודשים בשנה האחרונה היה לי בתלוש שורה די מוזרה.אלו השורות שהיו :שכר יסוד (ופירוט כמה שעות והסכום).נסיעות (והסכום שקיבלתי).שעות נוספות (ופירוט כמה שעות והסכום).ובנוסף בכמה תלושים הופיעה השורה :"שווי מתנות" (כל פעם זה נע בין 50 ל-70 שקלים).בשכר ברוטו זה היה כלול את ה"שווי מתנות" ומשום מה בנטו תמיד זה היה פחות ה"שווי מתנות" בהתאם.האם מעלימים ממני כסף ? מקבלים הטבות מס על חשבוני מבלי באמת לצ'פר אותי ? העלמות מס ? זה קצת מוזר לא ?כמה אנשים אמרו לי בטח זה מתנה לחג וזה ממש לא נכון כי זה היה בחודשים שאין בהם שום חג - פברואר, מאי, יוני, יולי ואוגוסט.אשמח לקבל תשובה מה זה הדבר הזה ואם זה קיים אז האם זה חוקי לצ'פר (ובטח לקבל הטבות במס על כך) ואז בנטו לגבות בחזרה ?תודה רבה ושבת שלום.

    • שווי מתנות
      סלי אילון, רו"ח | 09/10/2010 19:58

      מדובר במתנה שנתן לך המעביד, וגילם אותה במשכורת. תנסה להזכר - אולי מתנה לאירוע משפחתי, להולדת ילד, בעצם לכל סיבה. אם המעביד לא נתן לך כל מתנה, אזי הוא עובר עבירה בכך שהוא מעמיס על המשכורת שלך שווי מתנות, ותוכל להודיע על כך לרשות המיסים.

      • היי, תודה על התשובה - לשאלתך - לא הוא לא נתן לי
        שי | 10/10/2010 22:44

        לא, לא קיבלתי שום מתנה לאירוע משפחתי, מיליון אחוז.ובעצם מה אני אמור להגיד לרשות המיסים - נותנים לי בתלוש משכורת מתנה בברוטו ובנטו מחסירים אותה מהשכר...?

        • גילום
          סלי אילון, רו"ח | 12/10/2010 07:41

          כך מגלמים מתנה בשכר, רושמים אותה בברוטו ומורידים מהנטו. פעולת הגילום בוצעה בסדר, אבל אם לא ניתנה לך בפועל כל מתנה, מדובר בעבירה פלילית של המעביד.