יש עוד אפשרות תקנה 6 א לחוק מע"מ

  • "שכר סופרים" או "חשבונית לשכיר"?
    יוני | 20/09/2010 15:36

    שלום רב,בכוונתי לעסוק כמתרגם פרילנסר. אני צופה הכנסות נמוכות מאוד (2000 -3000 ש"ח בחודש). המליצו לי לפנות לחברות כגון "חשבונית לשכיר" אשר מוציאות חשבונית מס ללקוח ותלוש משכורת עבורי כך שאין צורך בפתיחת תיק במס הכנסה מע"מ וכו,. זאת תמורת עמלה של 5% (כולל מע"מ). מצד שני אולי עדיף שכר סופרים ולפנות למס הכנסה?תודה מראש, יוני.

    • יש עוד אפשרות תקנה 6 א לחוק מע"מ
      מ.ב | 20/09/2010 17:04

      בתקנה 6 א אם עיקר הכנסתך ממשכורת או גמלא יש אפשרות שמקבל השירות יוציא חשבונית עצמית על שמו ויקזז אותה וזאת לאחר שתתן הצהרה שאכן עיקר הכנסתך ממשכורת. הוא גם ינכה לך מס במקור לפי תיאום מס שתמציא לו אחרת תחויב במלוא המס. כך לא תצטרך לשלם עמלה לעלוקות שחיים על עבודה של אחרים שילכו לעבוד!!!!!

      • יעול לשכיר - סכנה
        חנן כהן עו"ד | 21/09/2010 22:34

        יש לדעת שחברות כגון יעול לשכיר ודומיה מעודדות בהציען פיתרון קסם כביכול לבעלי עסקים להתחמק מדווח לשלטונות המס על עיסוקם. לדעתי זה רק עניין של זמן שמישהו ייפגע למשל בעבודה ואז נשאלת האם הוא שכיר או עצמאי לעניין ביטוח לאומי ואם הוא שכיר מי הוא המעביד - האם אכן פעל בשירותו וכו.גם לעניין חוק מעמ ייתכן שיש כאן עניין של חשבונית מס בין מי שאינם צדדים לעסקה על פי חוק מעמ ואז מקבל החשבונית יכול ויהיה מנוע מלקזז את המעמ יש לבדוק ולהתייעץ עם בעל מקצוע בענין