עבודה בחלק מן השנה

  • מס הכנסה עבור סטודנט במשרה חלקית
    סטודנט | 14/09/2010 23:56

    היי,אני סטודנט שבמשך שלושת השנים האחרונות (חוץ מכמה עבודות זמניות לפני שנתיים) לא עובד. לאחרונה התחלתי לעבוד בחברת היי טק במשרת סטודנט, ומקבל משכורת לפי אחוזי משרה. בחודשים מסויימים אני עשוי לעבור את מדרגת המס ואמור לרדת לי 26% - שאלתי היא כזו: למיטב ידיעתי, מס הכנסה מחושב לפי הכנסה שנתית. מכיוון שאנחנו בשנת המס 2010 והתחלתי לעבוד רק באוגוסט 2010 - לא אמור לרדת לי כלל מס הכנסה. אבל בתלוש משכורת האחרון (שהיה גם הראשון) שקיבלתי עבוד חודש אוגוסט, ירד לי מס הכנסה. האם אני טועה ואני כן אמור לשלם מס הכנסה למרות שבחישוב השנתי אני כנראה אהיה מתחת למשכורת מינימום ? או שיש דרך לידע את מס הכנסה? בתודה מראש..

    • עבודה בחלק מן השנה
      חנן כהן | 15/09/2010 07:50

        ניתן להצהיר בטופס 101 למעביד כי לא היו לך כל הכנסות מתחילת השנה ואז יבוצע חישוב מס מצטבר מתחילת השנה שאמור לסדר לך את העניין . עדיף לך ולמעביד, שתיגש למס הכנסה למחלקת תיאומי מס, תצהיר עלהעניין שם ותקבל אישור -למעביד איך לחשב את המס

      • הכנסה שנתית
        סלי אילון, רו"ח | 16/09/2010 12:46

        אבקש להוסיף על דברי דידי חנן - תוכל גם להגיש דוח בסוף השנה, ולקבל החזר על מס ששולם ביתר.

    • הכנסה שנתית
      סלי אילון, רו"ח | 16/09/2010 12:48

      אבקש להוסיף על דברי ידידי חנן - תוכל גם להגיש דוח בסוף השנה, ולקבל החזר על מס ששולם ביתר.