חתימה אלקטרונית

  • חשבונית מס אלקטרונית
    DDRR | 06/09/2010 11:02

    שלום רב, האם ניתן להשתמש בחשבונית שהגיעה במייל כאשר על החשבונית שנתקבלה בפורמט PDF יש חתימה ואישור בכותרת כי החשבונית נחתמה בחתימה אלקטרונית. בנוסף רשום "העתק נאמן למקור" ולא מקור? מה הסעיף?

    • חתימה אלקטרונית
      סלי אילון, רו"ח | 06/09/2010 14:32

      מעמ לא מכיר את המושג חתימה אללקטרונית ודורש שהחשבונית תהיה מקורית. יחד עם זאת, אם מדובר בחשבונית אמיתית שמייצגת עסקה אמיתית ונותן החחשבונית העביר את המעמ, לא צריכה להיות בעיה לדרוש את ההוצאה על סמך ההעתק גם אם הוא התקבל במייל. אבל כל זה לפנים משורת הדין.

      • תודה רבה. מה הסעיף הרלוונטי לדרישה? קישור להנחיה?
        DDRR | 06/09/2010 14:51

        תודה רבה. מה הסעיף הרלוונטי לדרישה? קישור להנחיה?

        • סעיף 38(א) לחוק
          סלי אילון, רו"ח | 06/09/2010 16:27

          אם העוסק מנפיק מסמך ממוחשב לפי חוק חתימה אלקטרונית, תוכל להזדכות על סמך החשבונית האלקטרונית. מייל שקיבלת ומצורף אליו קובץ, לא יחשב כנראה כחתימה אלקטרונית מאושרת או מאובטחת.