עו"ד כעוסק מורשה

  • חשבונית מס/קבלה
    א.נ. | 30/08/2010 11:01

    שלום, ברצוני לפתוח תיק עוסק מורשה כעו"ד. אני עתיד לקבל שכ"ט ותשלום הוצאות מלקוח על עבודה שביצעתי עבורו. שאלותי: 1. מהו הזמן המקסימלי בו עלי להוציא ללקוח חשבונית מס על מנת לעמוד בדרישות החוק ? 2. האם אני אמור לפתוח חשבון בנק עבור פקדונות? אודה לתשובתכם.

    • עו"ד כעוסק מורשה
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 30/08/2010 14:03

      כעו"ד אתה תדווח על בסיס מזומן. קרי-יהיה לך פנקס קבלות, עבור שקים שתקבל, לרבות דחויים. וכן חשבונית מס/קבלה שתוציא עבור מזומן/העברות בנקאיות, וכן כל פעם שתפקיד את השיק. אומנם ניתן לדחות את מועד ההוצאה של החשבונית בעד 7 ימים, אך לדעתי הדבר מסרבל את המערכת ועלול להביא לטעויות, ובטח אם אתה מנהל ידנית את הנהלת החשבונות. לעניין חשבון פקדונות, הדבר מומלץ, כדי למנוע תשלומי מע"מ מיותרים ללקוחות. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים