מכירת מקרקעין

  • מכירת זכות במגרש בהרחבה
    רתם | 30/08/2010 10:10

    שלום, יש לי זכות למגרש בהרחבה במושב (מלבד הנחלה) עליו שילמתי פיתוח והרשמה לפני כ- 5 שנים. כיום המנהל מבקש דמי היוון בסך של 91% אשר אין ביכולתי לשלם אותם. ברצוני למכור את הזכות לתושב אחר במושב האם ניתן? אילו מיסים והיטלים אצטרך לשלם ובאיזה גובה? אילו מיסים והיטלים יצטרך הקונה לשלם ובאיזה גובה? תודה לעוזרים.

    • מכירת מקרקעין
      יצחק פוגל עו"ד (ורו"ח) | 30/08/2010 14:06

      לשואל שלום הפורום עוסק במיסוי בלבד, ולכן מומלץ שתפנה גם לפורום נדל"ן. אתה תשלם מס שבח והקונה מס רכישה. השבח יהיה מה שהקונה ישלם והעלות מה שאתה שילמת כולל ההיוון. התמורה גם היא כוללת היוון. בברכה עו"ד, (רו"ח) יצחק פוגל מנהל פורום דיני מיסים