התעללות

  • מס הכנסה עושה טעויות והציבור משלם בלי ידיעתו ומפחד
    דוראל נרדיטצקי | 23/08/2010 21:36

    שלום רב, מס הכנסה לפני שנים מספר הודיע לי בהדרכה שעברתי במילוי הדו"ח שהמחשב יחשב עבורי ועבור בת זוגתי - אישתי, את הצורה המיטבית לחישוב המס. כך שנשלם הכי פחות. לתדהמתי השנה בחישוב המקוון כנראה יש פגם בתוכנה ו/או ניסיון נלוז של משרד האוצר/מס הכנסה להוציא כסף מנישומים מתוך הנחה שהנישום פוחד לפנות למס הכנסה לתיקון טעותם. הפגם: חישבו את הסכום שלי מיגיעה אישית (260,000 שח) ושל אישיתי מיגיעה אישית (70,000 שח) כהכנסה שלי בלבד והחישוב נעשה כך שאני לכאורה הרווחתי מעסק שלי עוד 1000 שח פריסת מענק שלי (שנה אחרונה מתוך 6): 45,000 שח (הורידו במקור 26% לפני 6 שנים). בהכנסות משותפות הכניסו: נכס בית - 10,000 שח דיב/ריב 15% - 65,000 שח שכר דירה - 45,000 שח דיב/ריב 20% - 1,500 שח (עוגלו מעט המספרים) פירוט חישוב המס: הכנסות: שיעורים רגילים: 100,000 שח (כאן הפישול שלהם) בשיעור 15% - 9750 שח משכר דירה: 4,500 שח (10%) בשיעור 20%: 300 ש הם טוענים שאני צריך עוד לשלם להם כספים מעבר לכספים ששילמתי (עוד כ- 200 שח). בדגש על ה-100,000 שח אני טוען שהם חייבים לי עוד כ- 18,000 שח לפני תוספת של ריבית 4%+ הצמדה מסוף שנת 2009. ולא אני זה שחייב להם. על פי החישוב: אני - 260,000+45,000 = 305,000 שח על כך החישוב במס על פי הדרגות המס שיש לשלם מגיעה אישית, יוצא מחוברת "דע את זכויותיך לשנת המס 2009": 74,374 שח (עמוד 78 עמודה אמצעית). אישתי - 70,000 שח מיגיעיה אישית: 7,746 שח (עמוד 73 עמודה שמאלית). כמו כן, סך שיעורים על פי חוק הוא על הבן זוג הרשום: יתר ההכנסות, שולמו מס במקור כאמור. ואני עוד שילמתי מקדמות נוספות של 20,000 שח שחלקם השכ"ד 10% חלקם העוסק, חלק ההפרש של ה- 26% למדרגת המס הריאלית בפריסה ל- 6 שנים. לא ייתכן שהשיעורים הרגילים יוצאים להם 100,000 שח. ולי כפי שהבהרתי לכם כעת יוצא 74374+7746 = 82,120 שח הם טוענים סך ההכנסות 497,500 שח הכנסה החייבת במס 490,000שח (זה מקוזז עם ניכויים בחלק 5 של בת זוג וכיוצ"ב). הם פשוט לקחו את השכר שלי ושל אישיתי חיברו יחדיו והפכו זאת לשכר שלי בלבד ובכך יוצא שאני אמור לשלם להם: לפי שכר של ככל הנראה 375,000 שח - מדרגה היוצרת תשלום מס של 98,174 ש"ח (עמוד 79 עמוד שמאלית). אודה כיצד אני אמור לגשת לפקיד השומה ולהבהיר לו טעותו מבלי שיגרמו לי להתקף לב, לפני 10 שנים בשל חקירת מס הכנסה קיבלתי לחץ בחזה ובמהלך נסיעה כעבור מספר ימים קיבלתי אוטם שריר הלב (לא הייתי ישן בלילות מהחקירות שלהם כי הפחידו אותי ולקחו 40,000 שח לעצמם ונציב מס הכנסה הבטיח בזמנו שיבדוק הנושא ולא החזיר עד היום מענה כלפי). אודה מאוד לכל עזרה.

    • התעללות
      סלי אילון, רו"ח | 29/08/2010 09:57

      אני חש בתסכול שלך בין השורות, ומבין איך אתה מרגיש. כמי ששנים היה אחד מהמערכת, אני חייב לומר לך שבדרך כלל הדברים לא נעשים מתוך רעות לב. רוב העובדים פשוט מבצעים את עבודתם, ואם יראו להם טעות הם ימהרו לתקנה. מציע לך לפנות למייצג חזק - רו"ח או עו"ד - שייצג אותך מולם. ברוב המקרים זה נפתר באופן הזה, ביחוד אם מדובר בטעות שלהם....