תקנות ביטול עסקה

  • זכויות צרכן
    חגית | 15/01/2012 15:16

    בערב יום חמישי האחרון הורי הקשישים ניגשו לאופטיקנה לקנות משקפי ראיה לאימי. הציעו להם סוגים שונים של זכוכיות ומסגרות וכן הדגישו על מבצע קיים אצלם 1+1. לאחר שכנועים רבים הורי הזמינו זוג אחד ב-7000 ש"ח ונתנו כרטיס אשראי. נאמר להם שהמשקפיים יהיו מוכנים לאחר כשבועיים. במהלך השעות שלאחר מכן הורי הרגישו שעבדו עליהם ובעצם בסכום הענק הזה יכלו לרכוש כמות משולשת של משקפיים. בבוקר שלמחרת ניגשו לחנות עם מכתב ביטול עסקה. החנות בשום אופן לא רצתה לבטל העסקה בטענה שכבר התחילו לעבוד על הזכוכיות מה שלא יכול להיות בעליל, כאמור המשקפיים היו אמורים להיות מוכנים לאחר כשבועיים, עוד הם טענו שאין אצלם אפשרות ביטול עסקה ולא קבלת כסף חזרה אלא זיכוי. עוד הציעו להורי עוד שני זוגות משקפיים נוספים על מה שהזמינו באותו מחיר, פשוט לא יאמן. שוב הורי הבהירו שהם מעונינים בביטול העסקה והשאירו את המכתב בחנות. היום, שלושה ימים לאחר ביטול העסקה מצד הורי התקשרו מהחנות שהמשקפיים מוכנים וכן ראו הורי חיוב בויזה שלהם כבר לפני יומיים בסך 7000 ש"ח. מה דין ביטול עיסקה מאין זו, כאמור תוך פחות מ-24 שעות מביצועה.? האם יש להורי סיכוי בבית משפט לתבוע חזרה את כספם? תודה

    • תקנות ביטול עסקה
      עו"ד ש. בייזר | 16/01/2012 11:14

      שלום חגית, נשמע סיפור מקומם. סכום מופרז ומנופח לזוג משקפיים. תקנות ביטל עסקה אינן חלה על סחורה אשר מיוצרת לפי הזמנה מיוחדת. לכן, לצערי - תקנות אלו אינן חלות על עסקה לרכישת משקפיים בהזמנה מיוחדת. הטענה שלך שהביטול היה כבר למחרת בבוקר וסביר להניח שטרם התחילו בהכנת המשקפיים - נכונה (אולי) מהותית ועניינית, אך אינה מסייעת לך, שכן לשון החוק אינה מתייחסת לסיטואציה כזו, אלא קובעת מפורשות כי: זכות הביטול כאמור בתקנות אלה לא תחול לגבי טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות זה השלב לנסות להקטין את הנזק ולנסות להגדיל את התמורה שמקבלים בעד הסכום הנ"ל. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום