שאלה נוספת חשובה

  • שאלה לגבי ערעור על פס"ד של מפקח המקרקעין
    חסוי | 11/01/2012 09:58

    שלום, אני אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. מישהי הגישו נגדה תביעה למפקח על המקרקעין. היא קיבלה פס"ד נגדה ורוצה לערער. שאלתי היא כמה זמן יש לה להגשת הערעור על החלטה על פס"ד של מפקח של מקרקעין?? והאם הערעור מתאים לביהמ"ש המחוזי?

    • שאלה נוספת חשובה
      חסוי | 11/01/2012 10:02

      מישהי התלוננה שהמפקח של המקרקעין לא התנהג איתה בסדר. אני יודעת שיש ועדה לקבילות השופטים. כאשר שופט מתנהג לא בסדר אשר להגיש נגדו תלונה. שאלתי האם זה גם נגד גורמים שיפוטיים אחרים כמו המפקח של המקרקעין?? האם הוא נחשב שופט והאם אפשר להגיש נגדו תלוןנה בועדה הזאת??

      • ערעור על המפקחת על בתים משותפים
        עו"ד טל פינק שליש | 12/01/2012 12:54

        המפקחת על רישום מקרקעין הינה בעלת סמכות מקבילה לשופט שלום. מכאן, הערעור הינו בהתאם לערעור על שופט שלום. לעניין נציבות השופטים אני לא יודעת בוודאות, ומציעה כי תיצור איתם קשר טלפוני על מנת לשאול. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

        • בבקשה תענו לי גם על שאלתי הראשונה  לת
          חסוי | 12/01/2012 23:33

          • המפקח על רישום מקרקעין: ערעור ותלונה
            עופר בן אברהם | 13/01/2012 18:59

            p { margin-bottom: 0.21cm; text-align: right; } 1. התקופה לערעור לבית המשפט המחוזי על החלטת המפקח בעניין סכסוך בבית משותף היא ארבעים וחמישה יום מהיום שבו הומצאה ההחלטה למערער (תקנה 76 לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום)). 2. איני מכיר הוראת חיקוק, המסמיכה את נציבות תלונות הציבור על שופטים לדון בתלונה על המפקח, ולמיטב ידיעתי (המבוססת גם על חוות דעת מס' 9/04 של הנציבות עצמה מ- 14 ביולי 2004), הנציבות אינה מוסמכת לטפל בתלונות כאמור. עם זאת, אני מסייג את דבריי, משום שייתכן שפרשנות בית המשפט תהיה שונה, ולא ידוע לי על פסיקה בנושא.

            • תודה  לת
              חסוי | 14/01/2012 11:07