פטור מאגרה בתביעות קטנות

  • יש לי בעיה בריאותית וכלכלית - הליך פטור מאגרה שאלה
    חסוי בבקשה | 24/12/2011 02:39

    ערכתי בקשה כזו, שהיא מכילה כ- 40 דפים. לקבלת פטור מבית משפט לתביעות קטנות. כן אין לי את הסכום הזה. אני כרגע הומלס שנמצא בבית חוסים ויש כאן מחשב ואפשרות להעביר מידע. אני מבקש שתענו על 4 השאלות הבאות: 1. ברצוני להגיש 7 תביעות קטנות. מעולם לא הגשתי תביעה קטנה. האם שאומרים 5 בשנה האחרונה מתכוונים לשנה קלנדארית או שנה של 365.25 ימים אחרונית מהמועד של הגשת התביעה שבכוונתי להגיש? 2.האם בבית משפט אחד הכוונה 5 תביעות או בכלל בכל בתי המשפט לתביעות קטנות בישראל? 3. האם עלי לצרף אם אני מגיש בערך באותו זמן את התביעות הקטנות (ייתכן הפרש של עד כחודש-חודשיים), לכל אחד בנפרד את הבקשה לפטור או ניתן לחסוך לי בעלויות הדפים ולהגיש פעם אחת וזהו? 4.האם עלי לציין בפני מי הצד שאני מגיש נגדו את התביעה ולתת לו העתק של הבקשה הזו? או רק לבית המשפט וליועץ המשפטי לממשלה? 5. האם היועץ המשפטי לממשלה צריך לקבל את כל התביעה או רק את הבקשה לפטור מאגרה? אני מבקש שיפטרו אותי מכל 7 התביעות הקטנות ולכל הפחות מ-5. וכולם למעט אחת אמורים להיות מוגשים באותו בית משפט לתביעות קטנות. נ.ב. האם ניתן לתבוע בתביעות קטנות גם תאונות דרכים? כי לא ראיתי שיש איסור. המטרה היא לתבוע כרגע בגלל התיישנות עוד כחודש (7 שנים). ובכל מקרה האם ההתיישנות מפסיקה גם אם יוחלט להעביר בסוף לשלום? האם המועד הרלוונטי להגשה הוא שקובע את מועד עצירת ההתיישנות בבית המשפט הראשון שאליו מגישים את התיבעה? רב תודות.

    • פטור מאגרה בתביעות קטנות
      עו"ד טל פינק שליש | 25/12/2011 17:43

      החוק קובע שמותר 5 תביעות בשנה - דהיינו 12 חודשים אחורה. אין רלוונטיות לכמה בתי משפט אתה מגיש את התביעות - נספרות כמות התביעות כמכלול. בקשה לפטור מאגרה מועברת רק לבית המשפט וליועץ המשפטי לממשלה ולא לצד השני. יש להגיש את הבקשה בכל תביעה בנפרד ולהעביר עותק של התביעה והבקשה, ביחד, ליועץ המשפטי לממשלה. ניתן להגיש תביעה בגין תאונות דרכים, אולם עליך לצרף מסמכים רלוונטים ולהוכיח את הקשר הסיבתי בין האירוע לנזק, לרבות חוות דעת רפואיות וכיוצא בזה. מועד הגשת התביעה לבית המשפט, כל בית משפט, הוא המועד בו נעצרת תקופת ההתיישנות.

      • בעניין מגבלת חמש התביעות
        עו"ד; | 25/12/2011 18:02

        על-פי מה שכתוב פה, וגם על פי מה שידוע לי, המדובר ב-5 תביעות בשנה קלנדרית (לא מחשבים לכל תובע אם בשנה שקדמה להגשת התביעה הנוכחית הגיש 5 תביעות כן או לא, אלא אם באותה שנה קלנדרית הוא הגיש 5 תביעות קטנות.